SEGRE

LLATINOAMÈRICA CONFLICTE

Trump bloqueja tots els actius veneçolans als EUA

Bolton diu que les sancions busquen “ofegar financerament” Maduro || Caracas qualifica el bloqueig de “terrorisme econòmic”

Imatge d’arxiu de protestes contra Maduro a Miami.

Imatge d’arxiu de protestes contra Maduro a Miami.EFE/GIORGIO VIERA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Donald Trump, va imposar dilluns un bloqueig total a les propietats estatals del Govern de Veneçuela en territori nord-americà, en un nou pas en l’intent de deposar Nicolás Maduro com a mandatari.

“He determinat que és necessari bloquejar les propietats del Govern de Veneçuela en vista de la contínua usurpació del poder per part de l’il·legítim règim de Nicolás Maduro”, va afirmar Trump en una carta als líders del Congrés.

Guaidó diu que el bloqueig dels EUA “busca protegir els veneçolans”

L’assessor per a la Seguretat Nacional de la Casa Blanca, John Bolton, va afirmar que les sancions aplicades pels Estats Units contra Veneçuela busquen “ofegar financerament” el president del país llatí, Nicolás Maduro.

“El moment per al diàleg s’ha acabat. Ara és l’hora de passar a l’acció”, va manifestar Bolton, que va advertir Rússia que no presti més ajuda al president veneçolà. “Maduro és al final de la seua corda”, va ressaltar.

El Govern veneçolà va qualificar ahir com “una nova i greu agressió” de “terrorisme econòmic” el bloqueig total als béns estatals en territori nord-americà anunciat per l’Administració Trump.

Segons l’Administració de Nicolás Maduro, les diferents mesures que ha aplicat Donald Trump han ocasionat “severes ferides en la societat veneçolana durant els últims anys” i busquen “penjar el poble veneçolà” a fi de “forçar un canvi de Govern inconstitucional” a Veneçuela.

Mentrestant, diverses organitzacions de drets humans i d’exiliats veneçolans a Miami van reaccionar amb satisfacció a les noves mesures nord-americanes contra el Govern veneçolà i alhora van reclamar que “posi la lupa” sobre persones que fan negocis amb Veneçuela des de dins dels EUA.

El president de l’Assemblea Nacional de Veneçuela, Juan Guaidó, va aplaudir la decisió del Govern dels Estats Units i va advertir que mesures com aquesta demostren que donar suport al chavisme porta “conseqüències”.

tracking