SEGRE

SUCCESSOS

Mor per un presumpte suïcidi el magnat Jeffrey Epstein

Imputat per explotació sexual

Mor per un presumpte suïcidi el magnat Jeffrey Epstein

Mor per un presumpte suïcidi el magnat Jeffrey EpsteinEUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El magnat i 'broker' nord-americà Jeffrey Epstein ha aparegut mort a la presó de Nova York on estava ingressat a l’espera de ser jutjat per explotació sexual, entre altres càrrecs, en la qual cosa es tractaria en principi d’un acte de suïcidi, segons han confirmat múltiples fonts oficials a ABC News.

Epstein va ser descobert mort aquesta passada nit a la seua cel·la del Centro Correccional Metropolitano de Manhattan.

El multimilionari, de 66 anys, ja va haver de ser atès el 25 de juliol després de ser trobat semiinconscient i amb marques al coll, també dins de la seua cel·la.

El cas d’Epstein va adquirir especial notorietat per la seua relació amb l’elit política dels Estats Units, des del matrimoni Clinton a l’actual inquilí de la Casa Blanca, Donald Trump. El president dels Estats Units va reconèixer que sabia qui era Epstein, resident de Palm Beach, on Trump té un camp de golf. "Vaig tenir una baralla amb ell fa un temps. No sóc precisament un fan", va declarar Trump el mes passat.

Epstein va ser imputat per tràfic sexual de menors i conspiració després de l’aparició de nous testimonis que el situaven com a capitost d’una "vasta xarxa" d’explotació de menors des de les seues mansions a Manhattan i Florida entre 2002 i 2005.

Anteriorment havia estat baix investigació per part de les autoritats federals i locals per delictes sexuals contra nenes menors d’edat, en un cas que va provocar la dimissió el mes passat del secretari de Treball dels EUA, Alex Acosta.

Acosta es va apartar del seu càrrec després de donar-se a conèixer que, durant la seua etapa com a fiscal en Florida, va assolir un acord secret per reduir una sentència contra Epstein. El grup demòcrata en el Congrés, començant per la líder de la Cambra de Representants, Nancy Pelosi, va retreure a Acosta la seua participació "en un acord poc raonable, que va impedir que es fes justícia per a les seues joves víctimes".

L’acord va ser assolit el 2008 i va permetre Epstein després de declarar-se culpable a canvi d’una condemna de 13 mesos de presó per fomentar la prostitució, que va complir en forma de treballs comunitaris des de la seua oficina. Acosta va mantenir que, de no haver assolit aquest acord, Epstein molt probablement hauria acabat en llibertat.

El cas va romandre enterrat fins que el 'Miami Herald va publicar el novembre de l’any passat un article que va detallar el pacte assolit entre Epstein i la fiscalia. Al costat de l’aparició dels nous testimonis, el multimilionari va ser finalment detingut i imputat.

tracking