SEGRE

PROCÉS ENTITATS

Cuixart reitera la via del diàleg amb Madrid “sense renúncies prèvies”

Allarga la mà de nou a Sánchez per mantenir una reunió || El conseller Calvet defensa el “contrapoder” de l’ANC perquè “posa en tensió els polítics”

459532_1.jpg

459532_1.jpgÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, va reiterar ahir la seua aposta per la via del diàleg amb l’Estat però “sense renúncies prèvies” a fi de trobar una solució política per al conflicte amb Catalunya. En aquest sentit, va allargar de nou la mà al president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, per mantenir una trobada en el marc de reunions que el socialista porta a terme amb associacions abans d’explorar la possibilitat de sotmetre’s a una segona investidura. “Sempre és un bon moment per al diàleg”, va manifestar Cuixart en una carta publicada al digital El Diario.es, alhora que es va negar a rebutjar “qualsevol oportunitat” per parlar. A més, va assenyalar que és necessari que Sánchez conegui “de primera mà” els motius que van portar “un pare de família i empresari, president de la principal entitat cultural de l’Estat, a afirmar que la seua prioritat no és sortir de la presó sinó la resolució del conflicte polític”. D’altra banda, va advertir que la voluntat “molt majoritària” dels catalans de ser escoltats “no desapareixerà, més aviat al contrari”, i va denunciar que està entre reixes des del 16 d’octubre del 2017 acusat d’“utilitzar la paraula”.

D’altra banda, el diputat de la CUP Carles Riera va assegurar ahir que “hi ha avenços” en les converses entre les diferents forces independentistes de cara a donar una resposta unitària a una possible sentència condemnatòria de la cúpula del procés pels delictes que se’ls atribueixen en relació amb l’1-O. Així, Riera es va confessar “una mica optimista”, tot i que encara no es pot parlar d’“acords finals”.

En paral·lel, el conseller de Territori, Damià Calvet, va defensar les últimes manifestacions de l’ANC i el seu paper com a “contrapoder” per “posar en tensió els polítics”. “Malament aniríem si tot es dictés des dels governs. La riquesa són les entitats que vetllen i fan de contrapoder”, va assenyalar.

En relació amb la tornada a la unilateralitat, Calvet va indicar que aquesta via ja va ser explorada l’octubre de fa dos anys amb el referèndum i la declaració unilateral d’independència. “I ja vam veure què hi ha a l’altre costat del mur, una voluntat de l’Estat d’utilitzar qualsevol mecanisme per reprimir”, va concloure el conseller de Territori.

459532_2.png

459532_2.pngÍTMAR FABREGAT

tracking