SEGRE

NEGOCIACIÓ PARTITS

El PSOE insta Iglesias a negociar ja i Podem encara confia en una coalició

La ministra Montero, ahir, a la Zona Franca de Sevilla.

La ministra Montero, ahir, a la Zona Franca de Sevilla.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Hisenda en funcions, María Jesús Montero, va instar ahir Unides Podem a “asseure’s ja” per reprendre les negociacions de cara a tancar un acord programàtic que possibiliti la investidura del socialista Pedro Sánchez com a president del Govern central. “Asseguem-nos demà o passat quan Podem vulgui i parlem del programa polític. Allà és on es generaran les confiances”, va manifestar la titular d’Hisenda. Per la seua part, el ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, va afirmar que les negociacions amb els de Pablo Iglesias versaran només sobre un programa i no sobre un Executiu de coalició perquè “aquesta fórmula va quedar esgotada”.

També va lamentar que el bipartidisme hagi donat pas a dos blocs que es neguen i no arriben a cap acord.

Per la seua part, el secretari d’Organització de Podem, Pablo Echenique, va demanar als ministres que “deixin de donar la culpa als altres” del bloqueig de les negociacions, a la qual cosa el diputat del PSOE Pau Vicent Marí Klose li va replicar titllant-lo de “pesat”.

Des del Partit Popular, d’altra banda, el secretari general, Teodoro García-Egea, va animar Sánchez a donar suport al candidat constitucionalista que més suports susciti, encara que no sigui ell.

tracking