SEGRE

POLÍTICA INVESTIDURA

Ayuso, proclamada presidenta de Madrid amb els vots de PP, Cs i Vox

Enmig de dures crítiques llançades des de l’oposició || Gabilondo creu que la dreta vol “aferrar-se al poder desconsiderant gran part de la població”

La nova presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, agraeix les felicitacions.

La nova presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, agraeix les felicitacions.EFE/ KIKO HUESCA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La candidata del PP, Isabel Díaz Ayuso, va ser proclamada ahir com a nova presidenta de la Comunitat de Madrid, amb un total de 68 vots a favor dels populars, Cs i Vox, davant dels 64 vots en contra de PSOE, Més Madrid i Podem. Així, complint-se 80 dies des de les eleccions passades, després de dos mesos de negociacions i amb un acord dels partits de dretes, ahir Ayuso va rebre la confiança de la Cambra regional.

Ayuso es va comprometre amb deu reptes basats en el “concepte bàsic de la llibertat”, en el qual coincideixen, com va dir, els tres partits que permetran la seua investidura. Entre les propostes firmades amb Cs es troba afrontar la baixada històrica més gran d’impostos, la “millor” Educació, la conversió de Madrid “en la regió més ben digitalitzada d’Europa” i la lluita contra la solitud i la despoblació”. També, per petició de Vox mesures en matèria de la “conciliació del treball i la natalitat”.

Calviño demana estabilitat parlamentària perquè en cas contrari l’economia se’n ressentirà

Per la seua part, al portaveu del PSOE, Ángel Gabilondo, va afirmar que el Govern regional “no pot tenir com a fonament i propòsit primordial ser un bastió, un baluard contra el Govern d’Espanya, quan no coincideix amb el seu bloc polític” i creu que seria “més fecund” que els objectius fossin d’altres que només “aferrar-se al poder a costa de desconsiderar gran part de la població madrilenya”. Unides Podem va acusar Ayuso de “criar-se entre corruptes” i donar continuïtat al Govern d’Esperanza Aguirre i Més Madrid va recordar les sospites de corrupció sobre ella.

La presidenta del PSOE, Cristina Narbona, va avançar que la nova proposta està completant-se amb les recomanacions i peticions de diferents sectors, com l’econòmic, el sindical, el cultural i científic i organitzacions feministes.

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, va ocupar les dos setmanes prèvies a l’inici de les seues vacances al parc de Doñana a reunir-se amb representants d’aquests col·lectius per concretar les seues necessitats i exposar-les en aquesta proposta.

Des del Govern es mostren convençuts que el nou document afavorirà un “punt d’aproximació” entre Unides Podem i l’Executiu, però també amb altres grups parlamentaris, necessaris per tirar endavant la investidura de Sánchez.

Per això, Narbona va demanar “partir des de les polítiques per després arribar a veure com es concreta un acord” entre els partits. També perquè l’economia necessita “estabilitat parlamentaria”, si no es corre el risc que es ressenti, segons va alertar la titular d’Economia, Nadia Calviño.

El Govern central es reunirà amb Podem “en pocs dies”El Govern té intenció de reunir-se amb Unides Podem “d’aquí a pocs dies” i “reiniciar el diàleg” entorn d’un document programàtic forjat amb propostes de la societat civil i el sector econòmic.

tracking