SEGRE

SEGURETAT CIUTADANA

Batlle admet que Barcelona pateix una “crisi de seguretat” però espera poder revertir-la

Creixen els delictes i tot i haver-se reduït els relacionats contra les persones ja hi ha més víctimes mortals que en tot el 2018 || El consistori espera que el reforç policial redueixi la desconfiança

Mossos, ahir davant d’un edifici al carrer Comte Borrell, en una operació contra els narcopisos.

Mossos, ahir davant d’un edifici al carrer Comte Borrell, en una operació contra els narcopisos.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tinent d’alcaldia de Seguretat de l’ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, va admetre ahir que existeix una “crisi de seguretat” a la ciutat, on han augmentat un 9% els fets delictius, encara que els delictes contra persones han disminuït un 1,27% en l’últim semestre.

En un acte a Barcelona al costat del primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, Batlle va demanar fer una anàlisi “serena i responsable” sobre la sensació d’“inseguretat” a la capital catalana i va voler llançar un missatge d’optimisme: “Barcelona –va dir– continua sent una ciutat segura en comparació amb altres com París, Londres o Roma.”

Barcelona ha incorporat 130 agents de la Guàrdia Urbana i al setembre hi haurà 300 mossos més

A la capital catalana s’han registrat en el que va d’any un total de tretze víctimes mortals, tres més de les deu que hi va haver a la capital catalana en tot el 2018.

Batlle va afirmar que si bé hi ha una “percepció per part de la ciutadania d’inseguretat”, la situació no és irreversible”, i que “estan prenent mesures per revertir la situació” i evitar que es cronifiqui.

En relació amb els tres apunyalaments produïts en tot just 24 hores aquesta setmana a la ciutat, Batlle va dir que “hem d’intensificar les polítiques de seguretat, però sense oblidar que aquestes són, per damunt de tot, polítiques socials, que han d’anar acompanyades d’altres polítiques en matèria d’urbanisme, o de serveis socials”, entre d’altres. “El més important és prevenir, però si ocorren aquest tipus de successos és vital que hi hagi una intervenció policial que permeti recuperar la confiança de la ciutadania, i en gairebé tots aquests casos els Mossos d’Esquadra han identificat o detingut als autors”, va recordar el regidor.

Batlle va agrair la tasca dels cossos de seguretat i va recordar que s’han incorporat a la capital catalana 130 agents de la Guàrdia Urbana, als quals s’afegiran el mes de setembre 300 mossos d’esquadra que, segons el tinent d’alcaldia de Seguretat, contribuiran a “milloraran la percepció d’inseguretat”. Així mateix, el tinent d’alcalde de Seguretat de Barcelona va assegurar que els narcopisos han passat a ser “un fet que en aquests moments ja és residual” a la ciutat, quan fa un parell de mesos eren una grandíssima preocupació, va manifestar.

Ahir, els Mossos d’Esquadra van detenir set persones en un operatiu per desmantellar quatre narcopisos dels barris de Sant Antoni i Sants-Montjuïc de la capital catalana.

Els fets van ocórrer cap a la 1 de la matinada al carrer Pamplona i el ferit per arma blanca va ser traslladat greu a un hospital barceloní i la seua vida no corre perill, segons la policia catalana, que ha obert una investigació. Es tracta del tercer apunyalament aquesta setmana, després que uns altres dos homes fossin ferits amb arma blanca en poques hores de diferència i al districte barceloní de Ciutat Vella dilluns a la nit i dimarts a la matinada. D’altra banda, els Mossos van arrestar dilluns al districte de Nou Barris un albanès de 30 anys per presumptament haver apunyalat indiscriminadament dos persones sense sostre que dormien als voltants d’un alberg del districte.

Ferit greu al ser apunyalat al districte de Sant MartíUn home va resultar ferit greu la matinada de dimarts a dimecres al districte de Sant Martí de Barcelona al rebre una punyalada en una baralla amb una altra persona, segons informat els Mossos d’Esquadra.

tracking