SEGRE

SOCIETAT

Òscar Camps espera que Espanya lideri la resposta a la situació del Mediterrani

Després d'accedir a acollir migrants

Òscar Camps espera que Espanya lideri la resposta a la situació del Mediterrani

Òscar Camps espera que Espanya lideri la resposta a la situació del MediterraniACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director d'Open Arms, Òscar Camps, espera que Espanya lideri la resposta a la situació del Mediterrani després que l'executiu de Pedro Sánchez accedís aquest dijous a acollir migrants del vaixell de rescat.

Camps ha dit que el govern espanyol pot liderar amb França i Alemanya un eix per tal de "donar un tomb a la situació actual" del Mediterrani, ja que Espanya "també està patint la pressió a la frontera sud" i "està participant activament amb el salvament, no com altres països".

Segons una carta enviada pel primer ministre italià, Giuseppe Conte, a Matteo Salvini, també estarien disposats a acollir migrants França, Alemanya, Portugal, Luxemburg i Romania. Conte ha acusat al ministre de l'Interior de "deslleialtat".

El fundador de l'ONG catalana ha dit que no ha rebut cap trucada del govern espanyol, però sí ho ha fet de la presidència francesa i alemanya, així com d'autoritats europees. Camps espera que s'estableixi un mecanisme de desembarcament que sigui automàtic i que eviti situacions com la que estan patint les 147 persones rescatades per l'Open Arms durant dues setmanes.

D'altra banda, Camps ha denunciat l'"abús de poder" de la guàrdia de finances del ministeri de l'Interior que els ha amenaçat de bloquejar el vaixell. L'embarcació està a l'espera que se li assigni un port.

tracking