SEGRE

ESNOTICIA

Una dona morta a Cambrils i cinc terroristes abatuts

La cèl·lula va intentar repetir a la localitat tarragonina el drama de la Rambla || Sis persones van resultar ferides en l’atac

Dispositiu policial a Cambrils després de l'atac i l'acció que va acabar amb la vida dels terroristes.

Dispositiu policial a Cambrils després de l'atac i l'acció que va acabar amb la vida dels terroristes.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al cap de tot just unes hores de la tragèdia de Barcelona, el pànic es va traslladar a la nit a Cambrils. Allà cinc membres de la mateixa cèl·lula terrorista van buscar causar el pitjor mal possible, proveïts amb ganivets, una destral i cinturons d’explosius que més tard van resultar ser falsos.

La ràpida actuació dels Mossos d’Esquadra va evitar un mal més gran i van matar els cinc assaltants, però un d’ells va tenir temps d’apunyalar mortalment una dona, Ana María Suárez, i ferir sis persones més.

El malson continuaria tres dies més perquè Younes Abouyaaqoub, l’autor material de l’atropellament, continuava lliure. La investigació policial i la col·laboració ciutadana van fer possible que Abouyaaqoub fos localitzat el dia 21 i abatut a la localitat de Subirats després de resistir-se en la detenció amenaçant amb un cinturó d’explosius adossats al cos, que després van resultar ser falsos.

Amb la seua mort, la cèl·lula d’Alcanar va quedar desarticulada amb el resultat de vuit terroristes morts: els sis abatuts –Younes Abouyaaqoub, Moussa Oukabir, Saïd Aalla, Mohamed Hichamy, Omar Hichamy, Hussein Abouyaaqoub–, els dos morts en l’explosió d’Alcanar –l’imam de Ripoll Abdelbaki es-Satty i Yousseff Aalla– i dos detinguts i empresonats, Mohamed Houli Chemlal i Driss Oukabir.

Després dels atemptats, els investigadors van descobrir que els terroristes havien reunit centenars de litres de peròxid d’hidrogen, necessari per fabricar TATP, un explosiu conegut com la mare de Satanàs, així com nombroses bombones de butà per cometre un atemptat encara pitjor.

Així doncs, el pla A consistia a atemptar al Camp Nou el 20 d’agost durant el primer partit de Lliga. A més, volien emular l’atac de la sala Bataclan de París, on els jihadistes van matar més de vuitanta persones, i per a això, en el punt de mira hi havia discoteques i locals de lleure i concerts a Catalunya. Tanmateix, aquest pla va quedar frustrat arran de l’explosió del xalet d’Alcanar, per la qual cosa els terroristes supervivents van haver d’improvisar.

tracking