SEGRE

Junqueras obre la porta a convocar eleccions com a resposta a la sentència de l'1-O

Rufián i Junqueras a la sessió constitutiva del Cong

Junqueras obre la porta a convocar eleccions com a resposta a la sentència de l'1-OEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha obert la porta aquest dilluns a convocar eleccions com a resposta de l’independentisme a la sentència que s’espera en les properes setmanes del Tribunal Suprem sobre el referèndum d’independència de l’1-O, declarat il·legal. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Junqueras, a presó provisional per la causa del "procés", ha apuntat: "Convocar eleccions és una opció que no s’ha de descartar mai".

Encara que la convocatòria electoral és competència del president de la Generalitat, Quim Torra, ERC és el seu soci al Govern i diverses veus del partit han subratllat que si no s’aproven els pressupostos, sense renovar des del 2017, convindria anar a eleccions.

Des de la presó de Lledoners, Junqueras, que ha respost per carta a les preguntes de l’emissora catalana, ha dit voler allunyar-se de l’estratègia de confrontació amb el Govern espanyol per la qual, ha dit, advoca l’expresident a Bélgica Carles Puigdemont. Per a Junqueras, la solució només arribarà a través del "diàleg" i la "democràcia". "Només amb el diàleg s’arriba a consensos amb tots els ciutadans perquè tenim l’obligació de dirigir-nos a tots, als independentistes i als que encara dubten", ha afirmat.

D’altra banda, el líder d’ERC ha acusat el president en funcions del Govern, Pedro Sánchez, de voler repetir les eleccions generals i ha insistit que ERC en cap cas no afavorirà un Govern espanyol de dretes.

Aquest dilluns, Junqueras i la resta de polítics del centre penitenciari de Lledoners han rebut la visita del president Torra.

tracking