SEGRE

INSTITUCIONS GOVERN

Calvo admet que no hi ha nous contactes per a la investidura

Unides Podem espera “amb la mà estesa” la trucada del PSOE

Carmen Calvo.

Carmen Calvo.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan falta poc més d’un mes per a la convocatòria automàtica d’unes noves eleccions generals si abans ningú aconsegueix prou majoria al Congrés dels Diputats per ser investit president del Govern central, la vicepresidenta de l’Executiu socialista en funcions, Carmen Calvo, va admetre ahir que no han tingut lloc nous contactes amb Unides Podem per obtenir el seu suport de cara a un nou intent d’investidura. Tanmateix, en declaracions a la Cadena SER, va indicar que els socialistes esperen reprendre “aviat” les negociacions amb els de Pablo Iglesias.

En aquest sentit, confia que les aportacions del partit morat i les de les associacions amb què s’està reunint el president en funcions, Pedro Sánchez, puguin millorar el programa del PSOE. Arran d’això, no es va pronunciar sobre la possibilitat d’intentar una altra vegada un Govern de coalició, una cosa a què aspiren des d’Unides Podem.

D’altra banda, la diputada d’Unides Podem Pilar Garrido va assegurar que esperen “amb la mà estesa” que els socialistes reprenguin les converses per a la investidura on “es van deixar”. I és que, al seu parer, després de la “investidura fallida”, Sánchez segueix “en la mateixa tàctica de no afrontar la responsabilitat que té, la de conformar un Govern i tirar endavant la investidura.” Igualment, va advertir que “crear un Govern de coalició porta temps i cal afrontar-ho amb tranquil·litat” i va afegir que si la negociació es deixa “per a l’últim minut, les coses no surten bé”. Garrido també va recalcar que els socialistes “en el fons no volen una coalició i sembla que la seua aposta és la d’allargar la mà a Ciutadans”. En paral·lel, el diputat de Compromís, Joan Baldoví, va apressar Sánchez a reprendre ja la negociació amb Unides Podem.

tracking