SEGRE

NEGOCIACIÓ INSTITUCIONS

Calvo torna a dir ‘no’ a la coalició i Podem demana “responsabilitat”

PSOE, Podem i IU van acordar ahir la investidura a la Rioja.

PSOE, Podem i IU van acordar ahir la investidura a la Rioja.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vicepresidenta del Govern central en funcions, Carmen Calvo, va insistir ahir en la negativa dels socialistes a pactar un govern de coalició amb Unides Podem de cara a la investidura de Pedro Sánchez. En aquest sentit, Calvo va afirmar que la coalició portaria Espanya a un “dia a dia impossible” i seria incapaç d’oferir estabilitat. A més, va censurar la proposta d’acord que van presentar els de Pablo Iglesias dimarts. “No hi ha precedents d’un grup, en aquest cas molt menor que el nostre, que provi d’imposar una fórmula de cogovern, de dos governs en un”, va manifestar, alhora que va lamentar que “torni a ser Podem el que digui o blanc o negre”.

Igualment, la ministra d’Hisenda en funcions, María Jesús Montero, va instar els morats a “girar full” i a reprendre les negociacions per recuperar la confiança i acordar un programa amb el qual posar en marxa la legislatura. D’aquesta manera, el secretari d’Organització de Podem, Pablo Echenique, va assenyalar que seria “irresponsable i mancat de sentit” que el PSOE forcés una repetició electoral perquè pot donar el Govern a una coalició de Partit Popular, Ciutadans i Vox.

D’altra banda, els socialistes de la Rioja i Podem van segellar ahir l’acord de govern que desbloqueja la investidura de la nova presidenta de la Rioja, Concha Andreu. Tindran el suport extern d’IU.

tracking