SEGRE

AEROLÍNIES LABORAL

Més de 18.000 passatgers es veuran afectats per la vaga d’Iberia

Els treballadors de terra han convocat aturades els pròxims 24, 25, 30 i 31 d’aquest mes || Foment decreta uns serveis mínims que els sindicats veuen “excessius”

Imatge de la reunió de la direcció d’Iberia i dels treballadors.

Imatge de la reunió de la direcció d’Iberia i dels treballadors.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop de 19.000 passatgers podrien veure’s afectats després que la segona reunió dels representants dels treballadors de terra d’Iberia a l’aeroport del Prat i la direcció de la companyia per evitar la vaga d’aquest cap de setmana i el 30 i 31 d’agost acabés ahir sense acord.

Els sindicats denuncien, en aquest sentit, la temporalitat dels treballadors i reclamen una solució tenint en compte el volum i les particularitats de l’aeroport del Prat.

La vaga d’Iberia Airport Services (personal responsable de les tasques de manteniment, facturació i transport d’equipatge) implicarà 27 aerolínies, inclosa Vueling, que va anunciar la cancel·lació de forma preventiva de 112 vols d’aquest cap de setmana, segons van explicar fonts de la companyia. Així, es veuran afectats 46 vols demà dissabte i 66 diumenge.

El ministeri de Foment ha decretat uns serveis mínims del 53 per cent per als vols peninsulars i estrangers en què l’alternativa de transport públic suposi un recorregut de cinc hores o més amb motiu de la vaga convocada per a aquest cap de setmana pel personal de terra d’Iberia a l’aeroport del Prat. En el cas de vols peninsulars amb un recorregut inferior a cinc hores els serveis fixats són del 32% i en la connexió amb les illes es garanteixen el cent per cent dels vols.

De la mateixa manera, estan garantits tots els vols dedicats a tasques d’emergència com ara ambulància, incendis, transport d’òrgans per a trasplantaments, protecció civil o rescats.

Per la seua part, el portaveu d’UGT Iberia Barcelona, Omar Minguillón, va criticar aquests serveis mínims al ser “exagerats i excessius”.

tracking