SEGRE

EMERGÈNCIES FOC

Milers d’incendis pinten de gris el paisatge de l’Amazones

El Brasil registra 10.000 nous focus en una setmana || Jair Bolsonaro fa marxa enrere a acusar les ONG dels focs

Un dels milers d’incendis actius i fora de control a l’Amazònia brasilera.

Un dels milers d’incendis actius i fora de control a l’Amazònia brasilera.TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Amazones es crema. El que és considerat com un dels pulmons verds del nostre planeta s’està tenyint a poc a poc de gris pels milers d’incendis que en els últims dies delmen la regió, que comprèn un bast territori repartit entre el Brasil, el Perú, Bolívia, Colòmbia, Veneçuela, l’Equador, Guyana, la Guaiana Francesa i Surinam. Només en l’última setmana, les autoritats brasileres van detectar més de 10.000 nous incendis a l’Amazònia que es troba sota la seua jurisdicció.

Així les coses, van declarar l’estat d’emergència a la zona, declarada com una de les set meravelles naturals del món el 2011.

A més, la xifra d’incendis forestals a l’Amazones s’ha disparat un vuitanta per cent en el que va d’any, en comparació amb el 2018. I és que des de l’1 de gener fins al 20 d’agost es va donar compte de fins a 72.843 focus.

Per la seua part, el president brasiler, Jair Bolsonaro, va matisar ahir les seues manifestacions en les quals culpava les ONG dels incendis. “Em basava en conjectures”, va explicar el president. En paral·lel, artistes llatins com Ricky Martin, Camila Cabello i J. Balvin van instar les autoritats del Brasil a destinar més mitjans per sufocar les flames.

tracking