SEGRE

SOCIETAT TRANSPORT

El caos s’instal·la de nou a Rodalies per l’enèsima avaria

El Prat afronta un complicat cap de setmana per les vagues

Diversos usuaris demanen informació a un empleat de Renfe.

Diversos usuaris demanen informació a un empleat de Renfe.ARIADNA COMA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una incidència a les instal·lacions de l’estació de Sants, a Barcelona, va provocar retards de més de 90 minuts des de les 6.30 hores del matí d’ahir. Les línies afectades van ser l’R2 Nord, R2 Sud, R11, R13, R14, R15 i R16, segons va explicar Rodalies.

L’avaria, que no va ser arreglada fins a primeres hores de la tarda, va afectar el sistema de senyalització que regula el pas dels trens.

Les avaries van afectar més de 100.000 usuaris de Rodalies amb retards en uns 250 trens

El servei de trens ja va patir retards per aquesta mateixa avaria dijous a la tarda i fonts coneixedores van informar que Adif “no va fer les reparacions necessàries durant la nit”.

Una altra avaria va obligar a tallar la circulació de Rodalies en el tram entre l’Hospitalet de l’Infant i l’Ametlla de Mar (Tarragona) i es van veure afectats usuaris de l’R16 i trens de Llarga Distància. Totes dos avaries han provocat retards a 250 trens i van afectar més de 100.000 usuaris fins a les 16.00 hores d’ahir.

D’altra banda, l’aeroport de Barcelona-el Prat afronta un cap de setmana complicat en què haurà de trampejar les aturades dels tripulants de terra d’Iberia, que coincideixen amb la vaga indefinida dels vigilants de seguretat, en plena temporada alta, quan l’aeròdrom registra una mitjana d’un miler d’operacions diàries i que podria afectar uns 18.000 passatgers.

Després del fracàs de la reunió de mediació de dijous entre la direcció i el comitè d’Iberia Airport Services, filial d’Iberia, els treballadors de l’empresa tornaran a repetir les aturades que ja van provocar cancel·lacions i retards de vols a finals de juliol. La plantilla ha convocat aturades avui dissabte 24, demà diumenge 25, divendres vinent 30 i el dissabte 31 d’agost, que se sumen a les del dissabte 27 i el diumenge 28 de juliol.

Ryanair tanca la base de GironaRyanair ha iniciat un procés d’acomiadament col·lectiu que podria afectar prop de 512 tripulants de cabina i pilots després de confirmar el tancament de les bases de Las Palmas i Tenerife Sud, a les quals se sumen també Lanzarote i Girona, per al 8 de gener, segons va informar ahir USO en un comunicat. En concret, l’ajustament de plantilla afectaria 512 empleats, entre tripulants de cabina i pilots, que es desglossen en 164 persones a Girona, 156 a Tenerife Sud, 110 a Las Palmas i 82 a Lanzarote.

tracking