SEGRE

EUROPA MIGRACIÓ

Sis països europeus acolliran els 356 migrants de l’‘Ocean Viking’

Malta portarà a terra els rescatats després de debatre amb la CE || Metges Sense Fronteres demana que s’elabori un mecanisme de desembarcament predictible

Imatge dels refugiats a la coberta del vaixell humanitari ‘Ocean Viking’.

Imatge dels refugiats a la coberta del vaixell humanitari ‘Ocean Viking’.EFE/EPA/AVRA FIALAS / SOS MEDITERRANEE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per la seua part, el vaixell de l’ONG, després del desembarcament dels migrants, va navegar fins a Sicília, on dijous va ser immobilitzat per les autoritats italianes, després de comprovar-se una sèrie d’“anomalies greus”, per la qual cosa no podrà tornar a navegar “fins que s’hagi corregit”.

?

Alemanya, França, Irlanda, Luxemburg, Portugal i Romania acolliran els 356 migrants de l’‘Ocean Viking’

la valletta

El Govern de Malta va confirmar ahir que sis països europeus –Alemanya, França, Irlanda, Luxemburg, Portugal i Romania– acolliran els 356 migrants a bord del vaixell Ocean Viking, contractat per les ONG Metges sense Fronteres (MSF) i SOS Méditerranée. El primer ministre maltès, Joseph Muscat, va informar a les xarxes socials que “després d’un debat amb la Comissió Europea i diversos estats membres, a saber França i Alemanya, Malta va acordar ser part de la solució per a la paràlisi de l’Ocean Viking sense perjudicar la seua posició legal”.

El mandatari va explicar que Malta traslladarà aquestes persones a vaixells de l’Armada, fora d’aigües territorials, i els portaran “a terra ferma”, on seran resituats entre aquests sis països. “A Malta no se’n quedarà cap”, va apuntar el primer ministre.

El passat 21 d’agost, SOS Méditerranée va advertir que l’embarcació de rescat necessitava una solució “ràpida” per desembarcar els 356 immigrants –entre ells 103 menors, la majoria no acompanyats– i evitar que la situació degenerés a bord. L’Ocean Viking va fer quatre rescats entre els dies 9 i 12 d’agost, i des d’aleshores esperava a una distància equidistant d’Itàlia i Malta que algun país li autoritzés un port on poder desembarcar.

Les dos ONG van celebrar la solució. “Després de catorze dies de sofriment innecessari, les 356 persones a bord de l’Ocean Viking finalment desembarcaran a Malta”, va destacar MSF. “Encara que alguns estats de la Unió Europea finalment han ofert una resposta humana a aquest desastre humanitari al Mediterrani, és necessari un mecanisme de desembarcament predictible ja”, va reclamar l’ONG.

Els refugiats de l’‘Open Arms’ esperen la reubicacióEls migrants rescatats per l’Open Arms i desembarcats a Lampedusa esperen conèixer a quin país de la Unió Europea seran resituats, mentre el vaixell de l’Armada espanyola Audaz ja està fondejat al costat de l’illa italiana per recollir els quinze que Espanya s’ha compromès a acollir.

tracking