SEGRE

METEOROLOGIA EMERGÈNCIES

Una tarda amb l’aigua fins al coll

La gota freda provoca nombroses incidències a Catalunya || Alerta roja a Mallorca, vols cancel·lats a Eivissa i cauen roques en carreteres valencianes

Pas inferior inundat ahir a la tarda al Clot de Moja, a Vilafranca del Penedès.

Pas inferior inundat ahir a la tarda al Clot de Moja, a Vilafranca del Penedès.BOMBERS DE LA GENERALITAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si dilluns a la tarda la Comunitat de Madrid i diverses províncies castellanes van ser les més perjudicades per la DANA, o gota freda, que fueteja la península Ibèrica, ahir va ser el torn per a Catalunya, València, les Balears, Múrcia i la Manxa, on el temporal va provocar nombroses incidències. Malgrat que Lleida no es va salvar dels xàfecs i que la pedra va causar estralls en camps del Pla d’Urgell (vegeu més informació a la pàgina 20), la major part de les precipitacions i de l’aparat elèctric que les va acompanyar es va concentrar a les comarques del litoral. I és que sense que es registressin incidències greus, les aigües desbravades de la riera de Montgat van arrossegar vehicles cap al mar. També la carretera N-340 va quedar tallada per acumulació d’aigua a l’altura de l’Ampolla, igual que la C-15B a Canyelles i la C-1415C a Argentona. Així mateix, la caiguda d’un arbre sobre les vies va obligar a tallar el trànsit ferroviari entre Mont-roig del Camp i l’Hospitalet de l’Infant. La incidència va afectar la línia R16 de Rodalies i també els trens de mitjana i llarga distància que enllacen Barcelona amb les tres capitals valencianes i amb Múrcia. Els passatgers van ser traslladats per carretera i es van acumular retards de més d’una hora.

A la ciutat de Barcelona, el fort xàfec va obligar a tancar diversos accessos a l’estació d’Espanya, de la Línia 1 del metro, i a la de Collblanc, de la Línia 5. A més, durant mitja hora, va estar aturada la circulació del funicular de Montjuïc. Per la seua banda, a Mallorca es va decretar l’alerta roja per risc extrem de precipitacions. Entre la mitjanit i ahir al migdia, es van registrar a l’illa més de 14.000 llamps. A Santanyí van caure 96,8 litres per metre quadrat en una hora. L’aeroport d’Eivissa, al seu torn, va desviar diversos vols a Palma i en va cancel·lar altres. D’altra banda, hi va haver diversos despreniments en carreteres secundàries de la xarxa viària valenciana, com la CV-223, entre Eslida i Aín.

L’aigua va negar l’N-340 a l’Ampolla i va obligar a tancar diverses estacions de metro a Barcelona

A la Masia d’Uñoz, al terme de la localitat castellonenca d’Altura, van caure 60 litres per metre quadrat en 45 minuts. A Gàtova, a la província de València, van caure 47 litres en una hora, i 40,9 van ser els registrats en aquell mateix temps a la localitat castellonenca d’Onda.

En aquesta última, diversos conductors van ser rescatats dels seus vehicles. En paral·lel, la calamarsa va causar estralls a les comarques del sud d’Alacant. A La Matanza, nucli d’Oriola, van caure pedres de la mida de monedes d’euro. A la veïna Múrcia es van desbordar barrancs, diversos túnels van quedar negats i algunes carreteres van ser tallades.

Pas inferior inundat ahir a la tarda al Clot de Moja, a Vilafranca del Penedès.

Pas inferior inundat ahir a la tarda al Clot de Moja, a Vilafranca del Penedès.BOMBERS DE LA GENERALITAT

tracking