SEGRE

PROCÉS PARTITS

La Crida replica a Bonvehí i assegura que no aspira a substituir el PDeCAT

Descarta avançar les eleccions com a resposta a la sentència de l’1-O || Rovira sosté que només preveu aquesta opció si serveix per “enfortir” les institucions

El president Torra va rebre ahir dirigents de la Crida. Al seu costat, el secretari general, Toni Morral.

El president Torra va rebre ahir dirigents de la Crida. Al seu costat, el secretari general, Toni Morral.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de la Crida Nacional per la República, Toni Morral, va assegurar ahir que no aspiren a “ocupar l’espai polític” del PDeCAT ni de cap altra formació. D’aquesta manera, el també diputat de Junts per Catalunya al Parlament va replicar al president del PDeCAT, David Bonvehí, que fa uns dies va instar l’organització impulsada per Carles Puigdemont i Jordi

Sànchez

Bonvehí anuncia un debat intern al PDeCAT al setembre per concretar la relació amb la Crida

a aclarir si volia rellevar el seu partit com a entitat hegemònica de l’espai postconvergent. “Som una associació amb vocació de fer política per fer efectiu el mandat de l’1-O, però no volem fer ingerències, no és la nostra voluntat entrar a les dinàmiques partidistes”, va explicar Morral al finalitzar la trobada que va mantenir amb el president de la Generalitat, Quim Torra.

En paral·lel, el mateix Bonvehí va anunciar que el PDeCAT inicia un procés assembleari territorial per debatre el futur de la formació i la relació amb la Crida. Les discussions acabaran el 20 de setembre, en vigílies de la reunió que celebraran al monestir de Poblet els crítics del PDeCAT amb altres formacions minoritàries sorgides de la descomposició de Convergència i membres del PSC. Així mateix, Bonvehí també va manifestar la voluntat de reunir-se amb Puigdemont quan el procés de debat intern estigui “avançat”.

Morral va advocar per una “mobilització permanent” per respondre a la sentència de l’1-O. A més, va insistir en la necessitat de “teixir la unitat” dels sobiranistes per aconseguir “l’objectiu” que és “donar compliment al mandat de l’1 d’octubre”. Morral, d’altra banda, va rebutjar donar resposta a la resolució del Tribunal Suprem amb un avanç electoral. Al seu torn, la secretària general d’ERC, Marta Rovira, no va descartar aquesta via, tot i que la va supeditar al fet que serveixi per “enfortir” les institucions.

Paluzie insta a assolir un equilibri entre “confrontació” i “diàleg”La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, va instar ahir JxCat i ERC a aconseguir un equilibri entre la “confrontació” i el “diàleg”. En aquest sentit, va demanar a les dos principals formacions independentistes “realisme” perquè “els va fallar l’expectativa que tenien que després de l’1-O l’Estat espanyol dialogaria”. Paluzie, que va sostenir que la millor resposta a la sentència del procés és “tornar a posar l’objectiu de la independència al centre”, va lamentar en aquest sentit que la meta d’aconseguir un Estat propi per a Catalunya s’hagi desdibuixat.

tracking