SEGRE

POLÍTICA SOBIRANISME

L’independentisme no acorda una resposta a la sentència a Ginebra

Seguiran negociant per aconseguir la unitat

Jean-Luc Mélenchon és un dels polítics que firmen l’escrit.

Jean-Luc Mélenchon és un dels polítics que firmen l’escrit.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cimera que els partits independentistes van celebrar ahir a Ginebra (Suïssa) amb l’expresident Carles Puigdemont i la secretària general d’ERC, Marta Rovira, com a líders de la trobada va acabar sense que les forces sobiranistes acordessin una resposta conjunta i unitària a la sentència del judici del procés, que sortirà d’aquí a unes setmanes. No obstant, fonts de JxCat i ERC van assenyalar que, malgrat no haver arribat encara a un acord, seguiran negociant i buscant punts de trobada amb l’objectiu que l’independentisme pugui oferir la imatge d’unitat d’altres anys. Paral·lelament a aquesta reunió, ahir un grup de cinquanta-dos diputats francesos va criticar “la repressió dels electes catalans” a Espanya, en una tribuna publicada al dominical Le Journal du Dimanche. El text, firmat per líder de França Insubmisa, Jean-Luc Mélenchon, també reclama “l’apaivagament de les tensions i el final de les mesures arbitràries que afecten els representants electes del sufragi universal”.

Els diputats han explicat que han esperat que se celebressin eleccions per publicar aquest manifest, i han expressat la seua preocupació i desaprovació del que consideren “una violació de les llibertats i l’exercici de la democràcia”.

Cinquanta-dos diputats francesos critiquen “la repressió dels electes catalans” a Espanya

Per la seua banda, el ministre d’Exteriors en funcions, Josep Borrell, va lamentar “la ignorància sobre la realitat d’Espanya” que té aquest grup de polítics gals. “Aquests diputats ignoren la realitat d’un país veí i amic de França com és

Espanya

”. Va afegir que “Espanya és un Estat de dret, on ningú va a la presó per les seues idees”, i que “estem davant del cas d’uns responsables polítics que van intentar la separació d’una part d’Espanya passant per sobre de la Constitució”.

tracking