SEGRE

CORRUPCIÓ POLÍTICA

Absolen el PP de la destrucció dels ordinadors de Luis Bárcenas

El jutge considera que no existeixen proves que els esborraments tinguessin com a finalitat destruir proves || Ayuso titlla de “circ” la comissió sobre Avalmadrid

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso.

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat penal número 31 de Madrid ha absolt el Partit Popular de destruir els ordinadors de l’extresorer de la formació Luis Bárcenas per falta de proves. El jutge també ha deixat lliures els seus tres empleats al no quedar acreditat que aquests tinguessin la intenció d’eliminar la informació per provar d’entorpir la investigació de l’Audiència Nacional. Tanmateix, la resolució no és ferma i contra aquesta es pot presentar recurs d’apel·lació davant de l’Audiència Provincial de Madrid.

Les acusacions populars defensaven que el PP i els seus empleats van esborrar els discos durs per eliminar proves en la investigació dels papers de Bárcenas, però el magistrat ha absolt la formació per falta de proves que als discos durs hi hagués alguna dada i per l’aplicació de la doctrina Botín, que estableix que les acusacions populars no poden demanar l’obertura d’un judici per a determinats delictes quan la fiscalia i els perjudicats demanen arxivar-los.

Després de conèixer la sentència, des del partit de Pablo Casado van assegurar que estaven segurs de l’absolució perquè “sempre han actuat d’acord a la llei” i van instar el PSOE i Unides Podem i els qui “van qüestionar l’honor del PP” a demanar perdó. La portaveu del PP al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, va aprofitar l’absolució per reivindicar la “importància de la presumpció d’innocència”.

En un altre ordre de coses, la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, va assegurar que la comissió sobre les presumptes irregularitats d’Avalmadrid proposada per l’oposició serà un “circ” i va oferir al seu vicepresident, Ignacio Aguado, i al líder de Ciutadans, Albert Rivera, ajuda quan “la maquinària de destrucció de l’adversari de l’esquerra vagi contra ells” perquè hi confia. Les declaracions d’Ayuso van arribar després que la formació taronja anunciés dimarts el seu suport a la creació de la comissió.

Per la seua part, la vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís, va defensar el suport del seu partit a la investigació i va assenyalar que amb aquesta “guanya tothom, el PP també”, i va remarcar que no es tracta de “perseguir ningú” sinó de donar “transparència”.

tracking