SEGRE

PARTITS PACTES

Casado pressiona Cs amb Espanya Suma, que rebutja de ple Rivera

Calvo reconeix que no hi ha hagut nous contactes amb Unides Podem || Insisteix que volen investidura i que els morats garanteixin “estabilitat cada setmana”

El líder del Partit Popular, Pablo Casado, ahir en un acte del seu partit a Benidorm.

El líder del Partit Popular, Pablo Casado, ahir en un acte del seu partit a Benidorm.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder del PP, Pablo Casado, va insistir ahir a obrir “les portes” a Cs i Vox del que defineix com la “casa comuna del centre i de la dreta”, apostant així per “aglutinar tot el que estigui a la dreta del PSOE” en cas que hi hagi noves eleccions a causa de la “irresponsabilitat” de Pedro Sánchez. En un acte celebrat a Benidorm amb dirigents del PP del País Valencià, Casado va assegurar que si finalment hi ha eleccions el 10 de novembre no serà per culpa del seu partit.

Per la seua part, el president de Ciutadans, Albert Rivera, va descartar la coalició de dretes per a les eleccions generals i va minimitzar la crisi interna del seu partit. “Sánchez està salivant perquè hi hagi una coalició d’Espanya Suma i els ciutadans no puguin elegir. Està desitjant tornar al roig o al blau, homogeneïtzant tot ciutadà que no sigui socialista. I aquest seria el gran error”, va dir Rivera. I és que, segons la seua opinió, Ciutadans ha de fer “just el contrari: defensar i mobilitzar el nostre electorat perquè la gent vagi a votar sense tapar-se el nas”.

També en relació amb la repetició de les eleccions generals, el lehendakari, Iñigo Urkullu, va afirmar que no veu “cap esforç de compartir programes” per facilitar la investidura i va advertir que es tracta, no només d’elegir un president, sinó de “governabilitat”.

En una entrevista a La Sexta, la vicepresidenta en funcions del Govern de l’Estat, Carmen Calvo, va reconèixer que el PSOE no ha tornat a tenir contactes amb Unides Podem des que els socialistes van presentar el document amb les 370 mesures perquè ells van demanar temps per valorar-lo. Va advertir que, perquè hi hagi un acord, els morats han de garantir la governabilitat efectiva cada setmana.

L’eventual repetició de les eleccions generals permetrà estrenar una reforma legislativa acordada pels partits el 2016 per la qual no només s’escurcen els terminis del procediment electoral, baixant de 54 a 47 dies, sinó que, a més, redueix la campanya i les subvencions a la meitat. En concret, les despeses que originin les activitats electorals es reduiran, en funció dels vots i escons obtinguts per cada candidatura, en un 30 per cent.

tracking