SEGRE

POLÍTICA CATALANA

Exhibició d'unitat davant de la Diada

Presos i exiliats reclamen una celebració excepcional, avantsala de la resposta a la sentència || Carles Puigdemont alerta que “la unitat com a poble és molt més sòlida” que la política

La lleidatana Meritxell Serret, Lluís Puig i Toni Comín, amb Carles Puigdemont a Brussel·les.

La lleidatana Meritxell Serret, Lluís Puig i Toni Comín, amb Carles Puigdemont a Brussel·les.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els líders polítics empresonats i els que viuen a l’estranger van reclamar ahir que la Diada sigui “excepcional” i la “millor avantsala” de la resposta a la sentència del Suprem. En un article conjunt els setze dirigents polítics aposten perquè a Barcelona es visqui una “mobilització excepcional” que sigui un “clam de persistència” i “confiança en el futur”. Al document es fa una crida a la unitat de l’independentisme al considerar que junts “respectant les diferències i els matisos” han estat capaços de “créixer” i “internacionalitzar” la causa per l’autodeterminació.

Després de dir que per decidir el futur en democràcia i llibertat “ningú no serà mai vetat”, fan una crida “a tots els demòcrates del país, el conjunt d’Espanya i de la comunitat internacional a unir-se en la defensa els drets i les llibertats”.

El text destaca que la societat catalana “rebutja la repressió” i que vol decidir el futur “amb llibertat”. Esperen que la manifestació sigui la “millor oportunitat” per escenificar la “força” i “potencial” del moviment sobiranista.

“L’única sentència justa és l’absolució de tots els encausats dels diferents tribunals i el final de tots els processos judicials i policials”, van reclamar.

Per això, aposten per oferir al món un missatge “clar” i “inapel·lable” d’uns carrers plens de “compromís i transversalitat”. Recorden que el “principal objectiu” de la “repressió” és la “divisió” i per tirar endavant apel·len a l’esperit de l’1-O de la “serenitat”, “generositat”, “maduresa” i “determinació”. Precisament, Carles Puigdemont va fer ahir una nova crida a la unitat del sobiranisme i va assegurar que “la unitat com a poble és molt més gran, molt més sòlida, que la unitat merament política”.

En un acte amb motiu de la Diada davant l’Atomium de Brussel·les organitzat per l’ANC i el Casal Català de Brussel·les, va afirmar que “l’única manera de revertir derrotes és acumular victòries”.

Per la seua part, el president del Parlament, Roger Torrent, manté que descartar la convocatòria d’eleccions a Catalunya “seria contradictori” amb reclamar un referèndum, en una entrevista aquest diumenge a El Periódico.

D’altra banda, la secretaria d’Estat d’Espanya Global ha actualitzat en els últims dies el document que va redactar per combatre a l’exterior les tesis de l’independentisme afegint un annex que consta d’una desena de gràfics, entre aquests alguns que relacionen el suport a l’independentisme amb la crisi econòmica i amb l’evolució de l’atur, així com amb el nivell socioeconòmic.

Per avui està previst l’acte conjunt que la Paeria de Lleida, Generalitat i Diputació faran al Turó de la Seu Vella i que es preveu que compti amb la presència del president Quim Torra. Demà moltes poblacions de Lleida organitzen actes de celebració previs al dia 11.

Torrelameu s’avança a la celebració de la Diada Nacional

Torrelameu va celebrar ahir, i per setè any consecutiu, els actes previs a la Diada Nacional de Catalunya. L’acte va estar organitzat per l’ANC-Torrelameu per la Independència i l’Associació Cultural Lo Garrameu i va comptar amb la col·laboració del CDR local i de l’Associació Independentista local. Els assistents van participar en una foto amb el lema de la Diada d’aquest any seguida d’un vermut popular per a tothom. El consistori va obsequiar totes les cases del poble amb una banderola amb el llaç groc de l’Assemblea.

La lleidatana Meritxell Serret, Lluís Puig i Toni Comín, amb Carles Puigdemont a Brussel·les.

La lleidatana Meritxell Serret, Lluís Puig i Toni Comín, amb Carles Puigdemont a Brussel·les.ACN

tracking