SEGRE

TRIBUNALS INFANTICIDI

L'acusació afirma que el petit Gabriel va agonitzar durant més d'una hora

Comença el judici contra Ana Julia Quezada

Ana Julia Quezada es va asseure ahir al banc dels acusats i està previst que declari avui.

Ana Julia Quezada es va asseure ahir al banc dels acusats i està previst que declari avui.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El judici contra Ana Julia Quezada va començar ahir a l’Audiència d’Almeria i l’acusada s’enfronta a una petició del fiscal i de l’acusació particular de presó permanent revisable per haver assassinat el nen Gabriel Cruz. Podria convertir-se en la primera dona a ser condemnada a la pena màxima en aquest judici amb jurat popular en el qual avui declararà Quezada. Set dones i dos homes formen el jurat, que durant la jornada d’ahir únicament va poder assistir a la lectura dels escrits provisionals de l’acusació i de la defensa, així com a l’exposició inicial de la fiscal Elena María Fernández, l’advocat de l’acusació Francisco Torres i el de la defensa, Esteban Hernández Thiel.

Quezada va començar la vista amb llàgrimes als ulls, mentre la fiscal sol·licitava incorporar dos proves: un reportatge fotogràfic de la zona en què va desaparèixer Gabriel realitzat pel Laboratori de Criminalística, així com l’avaluació econòmica de la recerca. La fiscal Elena María Fernández va assegurar a la seua intervenció que el petit “no va tenir opció de sortir amb vida” de la finca de Rodalquilar (Níjar, Almeria), en la qual va morir. L’advocat Torres va dir que l’acusada li va clavar “una pallissa” que va durar entre 45 i 90 minuts. Després, segons el relat, l’acusada va agafar una pala que havia portat a la finca rural de Rodalquilar (Almeria) dies abans i va cavar un forat mentre el nen “agonitzava”. Gabriel va estar gairebé una hora amb possibilitat de salvar-se, va afegir.

Pot ser la primera dona condemnada a presó permanent revisable a Espanya

Avui declararà l’acusada, que en el moment dels fets era la parella sentimental del pare del petit de vuit anys. Ell i la mare, igual que els forenses, declararan al judici a porta tancada, en un intent de preservar la família.

tracking