SEGRE

POLÍTICA ESPANYOLA

Nova trobada amb expectatives baixes avui entre PSOE i Podem

Calvo truca a Echenique per fixar la reunió negociadora || El rei obrirà en els propers dies una ronda de consultes amb els partits de cara a una investidura

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, insisteix que encara hi ha temps per a un acord.

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, insisteix que encara hi ha temps per a un acord.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els equips negociadors del PSOE i Unides Podem tornaran a reunir-se aquest matí al Congrés dels Diputats, segons van acordar ahir la vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, i el secretari d’Acció de Govern de la formació morada, Pablo Echenique. Les expectatives d’acord avui es mantenen en mínims, i més si es té en compte l’enfrontament amb intercanvi d’acusacions entre les dos formacions arran del bloqueig de la investidura de Pedro Sánchez, amb la negativa socialista a un Govern de coalició i el no de la formació morada a les ofertes i exigències de compromís de suport des de fora del Consell de Ministres que fa el PSOE. Amb motiu d’aquesa trobada, Calvo ha ajornat un viatge que tenia previst iniciar avui al Marroc per preparar la cimera hispanomarroquina de seguretat que se celebrarà a Madrid el pròxim 26 de setembre. Echenique va insistir ahir a Calvo que continuen pensant que si es reprèn la negociació on es va deixar al juliol, “l’acord és qüestió d’hores”.

El rei Felip VI convocarà una nova ronda de consultes amb les formacions polítiques previsiblement la setmana que ve per explorar les opcions del líder del PSOE, Pedro Sánchez, de cara a la investidura, segons van indicar fonts parlamentàries. La ronda tindrà lloc quan falten pocs dies perquè expiri el termini establert per investir un nou president el 23 de setembre, data en què si no hi ha president es convoquen automàticament les eleccions per al pròxim 10 de novembre.

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, es va mostrar ahir optimista respecte a les possibilitats d’un acord per al qual “encara hi ha temps” i va advertir que unes noves eleccions suposarien un desgast innecessari.

Així mateix, es va mostrar contrària a la possibilitat que Sánchez se sotmeti a un segon debat d’investidura sabent que serà fallit. Per la seua banda, els socialistes tampoc volen que Unides Podem faciliti la investidura de Pedro Sánchez sense haver arribat a un acord. La formació morada es mantindria a l’oposició i l’Executiu que formés Pedro Sánchez tindria molt difícil governar sense uns suports clars.

tracking