SEGRE

PROCÉS PARTITS

Aragonès insisteix en un govern de concentració després de la resolució

De l’1-O, però JxCat, la CUP i els comuns rebutgen de nou la proposta || Imputen dos policies que van colpejar un conductor a Girona l’endemà del referèndum

470892_1.jpg

470892_1.jpgMAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, va plantejar ahir de nou l’opció de formar un govern de concentració com a rèplica a la sentència del Tribunal Suprem per l’1-O. D’aquesta manera, el també coordinador nacional d’ERC va insistir en aquesta via després que la lleidatana Marta Vilalta, secretària general adjunta dels republicans, es pronunciés a favor d’una aturada de país quan hi hagi la resolució de l’alt tribunal. “Demà mateix faria un govern conjunt”, va assegurar Aragonès, perquè “és la millor manera de rebutjar una sentència condemnatòria”. Tanmateix, va admetre que “no hi ha consens” per fer-ho. En aquest sentit, la portaveu de JxCat a l’ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, no va voler entrar a valorar la creació d’un possible govern de concentració amb la seua formació, ERC, la CUP i els comuns. “No entrarem en un debat que no existeix”, va manifestar, perquè “el més responsable” és no participar en la “subhasta” de propostes per respondre a la resolució de l’1-O. Al seu torn, Carles Riera, diputat de la CUP, també va dir que “en les condicions actuals” no poden entrar al Govern, en sintonia amb la líder dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach. “Mai estarem en un Executiu amb JxCat”, va afirmar.

D’altra banda, el president dels populars catalans, Alejandro Fernández, va allargar la mà al PSC i a Cs per presentar una moció de censura contra el president de la Generalitat, Quim Torra. No obstant, el secretari d’Organització dels socialistes catalans, Salvador Illa, va descartar sumar-se a la iniciativa perquè “les mocions només s’han de presentar quan es poden guanyar”. En la mateixa línia, la líder de Cs a Catalunya, Lorena Roldán, va dir que no donaran suport a aquesta censura. En un altre ordre de coses, l’Audiència de Girona va obligar a reobrir la causa contra dos policies que el 2 d’octubre de fa dos anys van colpejar un conductor a Girona i “el van treure a hòsties del cotxe”, segons se sent a les trucades al 112.

Pimec rebutja incentivar la tornada d’empreses El president de la patronal Pimec, el lleidatà Josep Gonzàlez, va assegurar ahir que seria un “greu error” i un “greuge” per a les petites i mitjanes empreses que les administracions donessin “incentius” perquè tornin a Catalunya les companyies que se’n van anar la tardor del 2017 amb motiu de la celebració del referèndum de l’1-O. “Les empreses se’n van i incentivem que tornin. Què pensaran les que s’han quedat a Catalunya?”, va reflexionar, alhora que va augurar que les societats que es van traslladar a Madrid ho van fer motivades per més raons que l’impacte econòmic de la independència catalana. “Crec que hi ha més raons, un dia les coneixerem”, va subratllar. En aquest sentit, va apuntar a les “diferents fiscalitats” entre comunitats autònomes.

470892_2.jpg

470892_2.jpgMAGDALENA ALTISENT

tracking