SEGRE

SUCCESSOS MASCLISME

Assassina la seua exdona, l'exsogra i l'excunyada davant dels dos fills

A Pontevedra, i el presumpte autor va trucar a la Guàrdia Civil per confessar el triple crim || Els va disparar quan es preparaven per portar els petits al col·legi

Membres de la policia forense recollien proves al lloc del triple assassinat.

Membres de la policia forense recollien proves al lloc del triple assassinat.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil va detenir ahir un home de 41 anys, identificat com José Luis Abet Lafuente, per presumptament assassinar a trets la seua exdona i la mare i germana d’aquesta a la localitat de Valga (Pontevedra), en presència dels seus dos fills de quatre i set anys d’edat. Després de cometre el crim, l’home ho va confessar a través d’una trucada a la Guàrdia Civil, que el va arrestar a l’entorn de la casa de la seua mare, on residia des de la seua separació.

El triple assassinat es va produir poc abans de les vuit del matí quan les víctimes, de 39, 58 i 27 anys, es preparaven per portar al col·legi els dos fills que l’exparella té en comú. L’home, amb una arma de curt abast per a la qual no consta que tingués permís, va tirotejar primer la seua exparella, que estava ficant els menors al cotxe. Després , va disparar contra la seua excunyada, que era al costat del cotxe trucant al 112 per alertar del succés i, posteriorment, a pocs metres d’allà va matar la seua exsogra. Després de l’homicidi, l’home va tornar al municipi corunyès d’Ames, on residia, i es va lliurar.

El delegat del Govern central a Galícia, Javier Losada, va explicar que la parella estava en procés de separació, però que no constaven denúncies prèvies ni ordres de protecció en vigor.

Els petits, que no van patir danys físics, van ser acollits a casa d’uns veïns i estava previst que els dos es quedin a càrrec d’un familiar directe, que no serà l’avi.

Aquest és el segon crim masclista que es produeix a Valga, un municipi de tot just 6.000 habitants en el que va d’any. El mes de març passat un home va matar la seua dona disparant-li amb una escopeta de caça abans de treure’s la vida.

La subdelegació del Govern a Pontevedra ha convocat per avui una concentració en memòria de les mortes.

Aquesta nova víctima eleva a 41 el nombre de dones assassinades en mans de les seues parelles o exparelles en el que va de 2019. Des que van començar a registrar-se els assassinats de violència masclista, el 2003, han mort a Espanya un total de 1.016 dones. Ni la mare ni la germana de la víctima no formaran part d’aquestes estadístiques oficials.

tracking