SEGRE

UGT desconvoca la vaga de terra a Iberia davant de la negociació del conveni

L'aeroport del Prat.

UGT desconvoca la vaga de terra a Iberia davant de la negociació del conveniEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

UGT ha desconvocat la vaga del personal de terra d’Iberia després que l’aerolínia anunciés aquest dijous que anava a convocar de nou, amb "caràcter immediat", la mesa de negociació del XXI Conveni Col·lectiu de Terra, que va suspendre el passat 5 de setembre, davant de l’impacte que les vagues. El sindicat ha explicat que ja que l’objectiu fonamental de la convocatòria de vaga (vuit jornades, inicialment tots els dilluns, des del 30 de setembre fins el 18 de novembre) era el de reprendre la comissió negociadora del conveni, UGT ha pres la decisió de no portar endavant les aturades anunciades.

En aquest sentit, el sindicat ha assenyalat que ha adoptat aquesta decisió "en un absolut exercici de responsabilitat" i buscant el major benefici per als treballadors de la companyia. A més, ha titllat de "temerari, irresponsable i de mala fe" el comportament d’Iberia en suspendre les negociacions, dilatant més el procés, o en justificar aquesta decisió en les diferents convocatòries de vaga, oblidant que és un dret fonamental dels treballadors.

Així mateix, UGT ha criticat que l’aerolínia hagi permès que durant 10 dies planegés la convocatòria d’una vaga d’àmbit estatal "posant en risc la seua reputació i la confiança dels seus clients". També ha qualificat d’"autèntic esperpent" que Iberia anunciés abans de la reunió al SIMA la seua intenció de reprendre les negociacions i que alhora es negués durant 6 hores a fer efectiva la convocatòria de la Comissió Negociadora, admetent fer-ho finalment "després de l’amenaça d’UGT de continuar endavant amb la convocatòria de vaga". També s’ha referit a una "mala fe" per part de l’aerolínia al fer coincidir aquesta situació amb el Brexit o la situació de contractes amb tercers, el de Vueling en particular.

Iberia ja va justificar ahir que havia decidit convocar de nou la mesa de negociació del XXI Conveni Col·lectiu de Terra, que va suspendre el passat 5 de setembre, davant de l’impacte que les vagues d’aquest estiu estan causant en els negocis d’"Handling" i Manteniment, i el risc "real" de pèrdua de clients.

En reprendre la negociació, la companyia va assenyalar que el seu objectiu era tancar "com més aviat millor" un acord que no posi en risc la pèrdua de clients en els negocis dels Serveis Aeroportuaris i Manteniment, "una cosa que en el dia d’avui és un risc real".

En tot aquest procés, el personal de terra d’Iberia a El Prat ha convocat noves aturades per als dies 21, 22, 23 i 24 de setembre, després que el col·lectiu protagonitzés unes altres sis jornades de vaga els dies 27 i 28 de juliol i els 24, 25, 30 i 31 d’agost, aquestes dos últimes en plena operació tornada i, a més, coincidint amb les secundades pels treballadors de l’aeroport de Madrid-Barajas. L’aerolínia havia justificat la suspensió temporal de la negociació del nou conveni del seu personal de terra per "la successió de vagues" protagonitzades per aquest col·lectiu als aeroports de Barcelona, Bilbao i Madrid i davant de la convocatòria de noves aturades.

tracking