SEGRE

CONFLICTE ARMILLES GROGUES

Almenys 163 detinguts a París durant unes protestes

Prop de 7.500 antiavalots es van desplegar als carrers || La 45 jornada de protesta del col·lectiu dels Armilles Grogues

Imatge de disturbis a la capital francesa durant una de les protestes dels Armilles Grogues.

Imatge de disturbis a la capital francesa durant una de les protestes dels Armilles Grogues.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys 163 persones van ser detingudes ahir durant la 45a jornada de manifestació dels Armilles Grogues i les mobilitzacions contra la reforma de les pensions i contra el canvi climàtic a París, després de diversos xocs violents amb la policia. Entre els arrestats figura Éric Drouet, una de les figures més conegudes dels Armilles Grogues.

Prop de 7.500 agents antiavalots es van desplegar a la capital francesa dotats de vehicles blindats i van llançar granades lacrimògenes contra els manifestants, alguns dels quals anaven armats amb tota mena d’objectes. A més a més, els agents es van veure obligats a tancar una trentena d’estacions del metro.

Els Armilles coincideixen amb protestes contra la reforma de les pensions i el canvi climàtic

Els Armilles Grogues es van concentrar il·legalment en diversos punts de la ciutat, com a la plaça de la Madeleine, on la Policia va haver de dispersar unes 300 persones que van ser convocades pel moviment ciutadà. També es van produir disturbis a l’avinguda Gobelins, on els bombers van intervenir per sufocar diversos incendis generats en barricades improvisades pels manifestants amb contenidors d’escombraries.

Les mobilitzacions dels Armilles Grogues van coincidir amb una manifestació convocada pel Front Obrer contra la reforma de les pensions a Duroc i amb una manifestació contra el canvi climàtic als Jardins de Luxemburg.

Les mobilitzacions del col·lectiu dels Armilles Grogues van començar fa més de deu mesos, el novembre del 2018, per protestar contra la pujada dels impostos del dièsel i al desembre van assolir el punt àlgid amb les protestes contra la repressió de les manifestacions fins al punt que el president, Emmanuel Macron, va anunciar un paquet de mesures econòmiques per millorar les condicions de vida de la classe mitjana i treballadora.

tracking