SEGRE

POLÍTICA

El PP exigeix a Sánchez "trencar" amb Torra en 40 ajuntaments de Catalunya

I a la Diputació de Barcelona

El PP exigeix a Sánchez

El PP exigeix a Sánchez "trencar" amb Torra en 40 ajuntaments de CatalunyaEFE / Manuel Lorenzo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha exigit aquest dissabte al president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, que el seu partit "trenqui" amb la formació del president de la Generalitat, Quim Torra, en més de 40 ajuntaments de Catalunya i en la Diputació de Barcelona.

En declaracions als periodistes a la ciutat d’Alacant, el número dos del PP s’ha referit a les últimes novetats sobre els supòsits contactes de Torra amb un dels integrants de l’Equip de Resposta Tàctica dels Comitès de Defensa de la República (CDR) detinguts dilluns passat, i ha qualificat l’ocorregut de "gravíssim".

Ha assenyalat que el Govern està obligat a recórrer les resolucions en Catalunya "contràries a la llei" i ha afegit que, a més, els socialistes estan "moralment obligats a trencar amb els independentistes en els ajuntaments on mantenen pactes de govern".

Para García Egea, no "s’entendria que recorreguessin en un moment tan greu aquestes resolucions i, tanmateix, seguíssim com si no passés res en els ajuntaments on governen en coalició el PSOE i el partit de Torra".

Ha continuat que aquests pactes també s’estenen a la Diputació de Barcelona i a "moltes altres institucions" malgrat que ara se sàpiga que "el senyor Torra sembla ser que està al corrent de totes les accions que planejava els CDR (Comitès de Defensa de la República), per boca d’un dels interrogats davant de la Justícia".

El PP exigeix a Pedro Sánchez que actuï amb "fermesa, determinació i transparència" en el compliment de la llei i també en el seu "compromís moral amb la llibertat a tot Espanya" contra aquells que "insulten la Guàrdia Civil i no garanteixen la legalitat i la seguretat dels ciutadans".

García Egea ha advertit de què si Sánchez "no trenca de forma definitiva amb Torra i el seu partit" en les institucions on governa amb la seua ajuda, "se sabrà a què ens enfrontem en les eleccions del 10 de novembre".

Ha insistit que el PSOE ha d’aclarir si "prefereix tenir poder encara que sigui a costa de ser donat suport pels CDR i el senyor Torra", que situa fent una crida a la desobediència, "o si es posa al costat dels constitucionalistes: al costat d’on sempre va haver d’estar Sánchez".

El PP exigeix a Sánchez

El PP exigeix a Sánchez "trencar" amb Torra en 40 ajuntaments de CatalunyaEFE / Manuel Lorenzo

tracking