SEGRE

PANORAMA

Torra retira la pancarta dels presos i en posen una altra a favor de la llibertat d'expressió

La Justícia havia ordenat als Mossos que la traguessin immediatament || El president esgrimeix que el llaç groc és un símbol transversal i “compatible amb la neutralitat ideològica de l’administració”

Moment en què dos treballadors de la Generalitat retiren la pancarta pels presos, ahir.

Moment en què dos treballadors de la Generalitat retiren la pancarta pels presos, ahir.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pancarta per la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats que ha penjat pràcticament de forma ininterrompuda del balcó del Palau de la Generalitat des que el president, Quim Torra, va accedir al càrrec la primavera de l’any passat es va despenjar ahir com a compliment de l’ordre dictada per la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Els magistrats van desestimar les al·legacions presentades pel president i van ordenar als Mossos d’Esquadra que “immediatament” retiressin la pancarta i altres símbols sobiranistes de l’edifici. Abans que això passés, dos treballadors de la Generalitat van despenjar la pancarta. Poc després, els exdiputats Lluís Llach i Antonio Baños, l’actriu Sílvia Bel i la filòloga Maria Teresa Casals van pujar al balcó del Palau de la Generalitat i van posar una altra pancarta en favor de la llibertat d’expressió i d’opinió, que ja va lluir en aquest lloc durant les campanyes electorals dels mesos d’abril i maig.

Hores abans, Torra havia presentat un escrit davant de la Junta Electoral Central en què va assegurar que els llaços grocs són un símbol transversal “compatible amb la neutralitat ideològica de l’administració i que així ho pot entendre la població”. “Limitar les referències a presos polítics i exiliats comportaria una clara vulneració del dret a la llibertat d’expressió”, va afirmar el president, alhora que va remarcar que podria obligar a la imposició d’un “silenci artificiós” en una institució pública de naturalesa “intrínsecament política”.

La retirada de la pancarta imposa a la Generalitat un “silenci artificiós”, assegura el president

Si la retirada de la pancarta de l’edifici de la Generalitat ha estat conseqüència d’una iniciativa de l’entitat Impulso Ciudadano, ahir mateix Societat Civil Catalana (SCC) va presentar una altra denúncia a la Junta Electoral Central per instar l’ajuntament de Barcelona a retirar el llaç groc que penja de la façana consistorial. En aquest sentit, el president d’aquesta associació, Fernando Sánchez Costa, va manifestar que és imprescindible que es retiri de l’ajuntament de la capital catalana perquè “és un símbol d’una part que no representa a tothom”.

Igualment, Sánchez Costa va lamentar que, referent a aquesta qüestió, els comuns s’hagin posat “al costat” dels partits independentistes.

Moment en què dos treballadors de la Generalitat retiren la pancarta pels presos, ahir.

Moment en què dos treballadors de la Generalitat retiren la pancarta pels presos, ahir.ACN

tracking