SEGRE

CRISI INSTITUCIONS

Dimiteix l'enviat per a Ucraïna de Trump per l'escàndol de la trucada

Trump, ahir, en un acte amb la comunitat hispana.

Trump, ahir, en un acte amb la comunitat hispana.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’escàndol desencadenat per la transcripció d’una trucada entre el president dels Estats Units, Donald Trump, i el seu homòleg ucraïnès, Volodímir Zelenski, en què Trump instava Kíev a investigar els negocis de l’exvicepresident demòcrata Joe Biden, es va cobrar ahir la primera dimissió. Així, el fins ara enviat especial de Washington per a Ucraïna, Kurt Volker, va anunciar que deixa el càrrec. I és que el seu nom apareixia en la denúncia de l’anònim que va destapar la conversa dels mandataris.

D’altra banda, la Casa Blanca hauria restringit també l’accés a altres trucades de Trump amb el president rus, Vladímir Putin, i amb el príncep herededor de l’Aràbia Saudita, Mohamed bin Salman, segons va avançar la CNN. Aquest mateix mitjà de comunicació va afirmar que la pràctica d’ocultar informació sobre les trucades internacionals de Donald Trump va començar fa més d’un any després que es filtressin detalls de converses amb els líders de Mèxic i d’Austràlia.

Per la seua banda, les enquestes han fet un gir i una majoria dels nord-americans estan a favor del procés d’impeachment contra Trump. Així, segons un sondeig publicat ahir, el 46 per cent dels ciutadans són contraris al judici polític davant un 49 per cent que es mostren favorables a aquesta iniciativa.

tracking