SEGRE

POLÍTICA

El director dels Mossos deixa el càrrec en vigílies de l’aniversari de l’1-O

Andreu Martínez, serà substituït per Pere Ferrer, fins ara cap de gabinet del conseller d’Interior

El director dels Mossos deixa el càrrec en vigílies de l'aniversari de l'1-O

El director dels Mossos deixa el càrrec en vigílies de l'aniversari de l'1-OEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director dels Mossos d’Esquadra, Andreu Martínez, ha dimitit del càrrec que ocupava des de fa any i mig, en vigílies del segon aniversari del referèndum de l’1-O i davant d’una tardor que es preveu tens per les mobilitzacions davant d’una eventual condemna en el judici del procés.

Segons han informat fonts del Departament d’Interior, Martínez, el relleu del qual es farà oficial demà, serà substituït per Pere Ferrer, fins ara cap de gabinet del conseller d’Interior, Miquel Buch.

Fonts del Departament d’Interior han precisat que Martínez, que va accedir al càrrec quan Buch va ser nomenat conseller, ha decidit deixar-lo en considerar que ja havia assolit els reptes que s’havia plantejat com a responsable polític dels Mossos d’Esquadra.

El seu successor acumula cinc anys en la consellería d’Interior, últimament com a cap de gabinet de Buch, encara que també ho va ser dels anteriors consellers Joaquim Forn -en presó preventiva pel cas procés"- i Jordi Jané.

Pau Ferrer assumirà la direcció de la policia catalana en una jornada que es preveu complicada als carrers per les mobilitzacions amb motiu del segon aniversari de l’1-O, la qual cosa ha portat als Mossos d’Esquadra a reforçar els seus dispositius per fer front a possibles incidents.

A més, coincideix amb l’inici d’un cicle de protestes que podrien empitjorar en les properes setmanes per quan s’espera que el Tribunal Suprem faci pública la sentència contra els líders independentistes pel procés, la qual cosa situarà de nou en el punt de mira als Mossos d’Esquadra.

De fet, la policia catalana es va veure embolicada en la confrontació política la setmana passada, quan Buch va ajornar la Comissió Mixta de Seguretat entre el Govern i la Generalitat, enmig de la polèmica per la detenció i empresonament de set membres dels CDR i la resolució del Parlament exigint la retirada de la Guàrdia Civil de Catalunya.

El cessament d’Andreu Martínez se suma al relleu d’altres responsables clau del Departament d’Interior des que Buch és conseller: el passat mes de juny, per a sorpresa del cos, es va nomenar comissari en cap dels Mossos a Eduard Sallent quan el seu predecessor Miquel Esquius no portava ni un any al capdavant.

La setmana passada, Buch va destituir el seu responsable de Comunicació, Joana Vallès, després de publicar-se en els mitjans que els Mossos planejaven utilitzar gas pebre per aturar incidents en les mobilitzacions d’aquesta tardor, i va nomenar al seu lloc Joan Piqué, excol·laborador de l’expresident català Carles Puigdemont.

En un missatge publicat en el seu compte de Twitter, Buch ha agraït a Martínez el seu "bon treball" al capdavant dels Mossos, "amb un balanç important, des de les noves places fins l’entrada en el CITCO" (Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat).

"Molta sort a Pere Ferrer, que és de l’equip i té l’experiència, el criteri i les ganes per liderar aquesta nova etapa", afegeix el conseller al seu tuit.

tracking