SEGRE

ELECCIONS PARLAMENTÀRIES

El socialista Costa, favorit a Portugal

Tot apunta que necessitarà suports

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialista (PS) parteix com a favorit per a les eleccions parlamentàries que se celebraran avui a Portugal, en què l’actual primer ministre, António Costa, té clares opcions de repetir al capdavant del Govern, encara que per aconseguir-ho previsiblement necessitarà el suport d’un o diversos socis, malgrat que rebutja un executiu de coalició.

Entre les opcions que s’estudien hi ha que Costa intenti renovar l’acord amb els comunistes i amb el Bloc d’Esquerres, bé de forma conjunta o per separat, si bé les relacions entre les diferents formacions s’han deteriorat recentment.

Dins de les quinieles, tanmateix, no sembla que figuri una sorpresa per part del Partit Social Demòcrata (PSD, centredreta), liderat des del 2018 per Rui Rio, un economista que durant més d’una dècada va dirigir l’ajuntament de Porto i que ja està al punt de mira d’un sector crític en el marc de la mateixa formació. No en va, el PSD encara no s’ha recuperat dels mals resultats que va aconseguir a les eleccions europees del mes de maig, quan va obtenir la pitjor dada històrica amb el 22 per cent.

tracking