SEGRE

TERRORISME ATEMPTAT DE LA RAMBLA

La relació del CNI i l'imam de Ripoll queda sense investigar

L’Audiència Nacional desestima el recurs del pare del petit Xavi || Família lligada a la localitat de Llimiana

Un ram a la Rambla, després de l’atemptat l’agost del 2017.

Un ram a la Rambla, després de l’atemptat l’agost del 2017.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Nacional ha desestimat el recurs que Javier Martínez, el pare de Xavi, el nen de tres anys que va morir a l’atemptat jihadista a les Rambla de Barcelona el 17 d’agost del 2017, va presentar el passat mes de setembre arran de la decisió de l’Audiència de no investigar els vincles entre Abdelbaki es-Satty, imam de Ripoll i presumpte capitost intel·lectual dels atacs, i el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI).

El magistrat de l’Audiència Nacional va considerar que aquesta investigació no era necessària ja que, coincidint amb l’opinió de Fiscalia, les diligències que es van efectuar per determinar la responsabilitat dels presumptes autors dels atemptats va ser “rigorosa”. En canvi, l’advocat de Martínez, vinculat a la localitat de Llimiana, al Pallars Jussà, considera que per aclarir els fets és necessari saber quina relació existia entre Es-Satty i les forces de seguretat de l’Estat. Al recurs, el pare del menor va subratllar que no aprofundir en aquest entorn de la investigació suposa una “denegació indeguda de tutela judicial de les víctimes” i va demandar que s’interrogués els agents del cos d’intel·ligència que es van reunir amb l’imam. Però l’Audiència Nacional ha desestimat també aquest recurs argumentant al seu escrit que ja existeix una resolució en la qual es detallen els indicis de rellevància criminal contra els autors dels atemptats que van sorgir després de les investigacions policials i judicials i en què se’ls atribueix els delictes per terrorisme a tres persones concretes, Mohamed Houli, Driss Oukabir i Saïd Ben Lazza”.

L’Audiència assenyala que per obrir-se una investigació hi ha d’haver una denúncia prèvia

Així mateix, apunta que la instrucció dels fets investigats està a punt de finalitzar i en aquest context “el recurrent pretén de forma extemporània que s’obri una investigació d’uns fets presumiblement relacionats amb les forces i cossos de seguretat de l’Estat”. Assenyala que si Martínez té aquesta sospita, haurà de presentar una denúncia perquè es “procedeixi a la investigació pertinent, si existeix motiu per fer-ho”.

tracking