SEGRE

POLÍTICA PRECAMPANYA

Sánchez vol evitar un altre bloqueig i aposta per Govern al desembre

L’advocada de l’Estat dóna llum verda per alliberar 4.500 milions per a les autonomies i Catalunya en rebrà 875 || Podem denuncia Tezanos a la Junta Electoral

El president del PP, Pablo Casado, al municipi mallorquí de Sant Llorenç, ahir.

El president del PP, Pablo Casado, al municipi mallorquí de Sant Llorenç, ahir.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A un mes i mig de les eleccions generals, el president del Govern en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez, va afirmar ahir que creu possible formar govern al desembre i, per aconseguir-ho, planeja no tancar el Congrés per Nadal i posar en marxa un pla per posar fi al bloqueig polític, una proposta que preveu presentar aquest diumenge. D’aquesta manera, el president en funcions pretén que a començaments de gener pugui aprovar-se un nou sostre de despesa perquè durant el primer trimestre del 2020 es puguin tirar endavant els pressupostos de l’Estat. Sánchez també va afirmar que l’advocada de l’Estat ha donat llum verda per alliberar 4.500 milions d’euros a les autonomies, dels quals Catalunya en rebrà 875.

Des del PP, Pablo Casado va qualificar la proposta del socialista de “broma de mal gust” i va assenyalar que segons el seu parer, ha estat ell el que “ha bloquejat Espanya durant quatre mesos” al no voler pactar, afirmant que el que “volia anar a eleccions per governar en solitari”. Els populars també van exigir que el PSOE donés explicacions després de sortir a la llum una suposada “compra de vots” amb diner públic per part del seu grup municipal a la localitat sevillana de Huévar del Aljarafe.

Per la seua part, el líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, va vaticinar que si el seu partit surt reforçat a les eleccions, Pedro Sánchez no s’atrevirà a buscar un atansament amb PP o Ciutadans i haurà de claudicar i formar un executiu de coalició progressista. Els de la formació morada també van presentar una denúncia a la Junta Electoral contra el president del CIS, José Félix Tezanos, per “assenyalar a la ciutadania a qui votar” i fomentar el bipartidisme, després d’unes declaracions en què demanava el vot per a partits de govern. Al contrari, el president del CIS va justificar que el “Tezanos ciutadà” no ha de ser neutral en les seues opinions. Des de Cs, Albert Rivera, va oferir a Sánchez “tota” la capacitat d’entesa que calgui per posar-se d’acord després de les eleccions, però també va insistir en el fet que si després del 10-N suma amb el Partit Popular, formaran un govern encapçalat pel més votat.

tracking