SEGRE

JUDICIAL HABITATGE

La pressió veïnal evita que desnonin sis famílies en un bloc de Barcelona

Colau critica la duresa policial als desallotjaments

Alguns dels concentrats celebrant la paralització del desnonament.

Alguns dels concentrats celebrant la paralització del desnonament.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Desenes de persones es van concentrar ahir des de primera hora del matí davant d’un edifici del carrer Lleida, al barri del Poble Sec de Barcelona, per evitar que desnonessin les sis famílies amb menors que l’ocupen des de fa dos anys. Els habitatges, coneguts com a Blocs Llavors, són propietat del fons d’inversió finlandès Vauras Investment, que havia començat a buidar l’edifici per reformar-lo i vendre’l.

A les sis del matí diverses furgonetes dels Mossos d’Esquadra, que actuaven per ordre judicial, van acordonar la zona però es van trobar amb l’oposició dels manifestants, la qual cosa va provocar moments de tensió amb forcejaments i cops de porra. Una dona va ser detinguda per agredir un agent quan intentava impedir que la comitiva judicial, que havia d’informar les famílies del desallotjament, entrés al bloc. Fins al lloc també es van desplaçar els serveis d’intervenció i mediació de l’ajuntament de Barcelona, per intentar trobar una solució a la situació. Cap a les 11 del matí es va anul·lar finalment el desnonament.

De les 18 ordres de desnonament d’ahir a Barcelona només se’n van executar tres

Durant el matí d’ahir també es va paralitzar el desallotjament d’una dona i els seus dos fills al barri del Raval, que va acabar amb càrregues policials i una desena d’agents ferits per llançaments d’objectes per part d’un grup manifestants, que es va concentrar a la zona en suport a la família.

Per la seua part, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va acusar el conseller d’Interior, Miquel Buch, d’utilitzar els Mossos per fer el “treball brut dels fons voltor” amb els desnonaments i va criticar que s’utilitzessin “dispositius policials desproporcionats” per poder “fer fora famílies vulnerables”.

tracking