SEGRE

ESNOTICIA

Els nou condemnats: “L'Estat ha buscat revenja i càstig”

Defensen un “compromís amb el diàleg i renovar de nou l’aposta per trobar una solució al conflicte” || Recalquen que són 100 anys de presó

Imatge dels presos independentistes homes a Lledoners el desembre de l’any passat.

Imatge dels presos independentistes homes a Lledoners el desembre de l’any passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els nou condemnats a penes de presó van reafirmar en un comunicat conjunt el seu compromís amb el diàleg com a fórmula per desbloquejar el conflicte polític. “La sentència que ens condemna injustament a cent anys de presó per defensar pacíficament el dret a l’autodeterminació no és obstacle, al contrari, per expressar de nou el nostre compromís amb el diàleg i renovar novament l’aposta per trobar, mitjançant vies democràtiques, una solució al conflicte”, van recalcar.

Així doncs, Dolors Bassa, Jordi Cuixart, Carme Forcadell, Joaquim Forn, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Sànchez i Jordi Turull van coincidir que la resolució “no ha fet justícia” i “la sentència és la trista culminació d’una instrucció que no ha respectat les garanties processals pròpies de l’Estat democràtic i de dret. L’Estat ha buscat revenja i càstig”, van criticar.

L’advocat de Junqueras i Romeva, Andreu Van den Eynde, va denunciar que el delicte de sedició “no està previst en cap estat” de l’“entorn democràtic” d’Espanya. Benet Salellas, lletrat de Jordi Cuixart, va afirmar que “la sentència se centra a esbudellar el sistema de drets fonamentals i de llibertats”.

“No deixarem ni un minut de lluitar per treure’t d’aquesta presó injusta!”, va assenyalar Olga Arderiu, lletrada de Carme Forcadell. Per la seua banda, Diana Riba, parella de Raül Romeva, va assegurar minuts després de conèixer-se la sentència: “Dolor. Això és el que sentim avui a casa i el que volen que sentim molt temps. Diuen, tanmateix, que el que és personal és polític.”

Imatge dels presos independentistes homes a Lledoners el desembre de l’any passat.

Imatge dels presos independentistes homes a Lledoners el desembre de l’any passat.SEGRE

tracking