SEGRE

ESNOTICIA

Pablo Iglesias: “No s'han de judicialitzar els conflictes polítics”

Creu que el PSOE busca “governar amb el PP”

El líder de Podem, Pablo Iglesias.

El líder de Podem, Pablo Iglesias.EFE/LUCA PIERGIOVANNI/ARCHIVO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va assenyalar ahir que queda clar pel consens dels jutges del Tribunal Suprem “que no hi va haver violència” i que aquesta condemna passarà a la història “com a símbol” que els conflictes polítics no s’han de judicialitzar.

“Queda clar que hi ha consens al tribunal en el fet que no hi va haver violència, una cosa que era evident per a tothom, també per als majors adversaris de l’independentisme. Però més enllà dels debats estrictament jurídics, aquesta sentència passarà a la història d’Espanya com a símbol de com no s’han d’abordar els conflictes polítics en democràcia”, va argumentar en una reflexió va publicar al seu perfil de Facebook.

Iglesias recorda que el PSOE va indultar Barrionuevo i Vera, els quals va qualificar de “terroristes”

Iglesias va afegir que amb la sentència del Suprem “culmina una etapa crucial d’un camí que mai” s’hauria hagut de recórrer: “El camí de la judicialització d’un conflicte polític que s’hauria d’haver gestionat sempre per vies polítiques.”

Va assenyalar a més que el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, parli de “compliment íntegre” de les condemnes dels líders del procés independentista “és una prova més de la seua aposta per governar amb el PP” després de les generals del novembre. Així mateix, Iglesias va recordar a Sánchez que a Espanya es va indultar el que va ser ministre de l’Interior al Govern de Felipe González, José Barrionuevo, i l’exsecretari d’Estat de Seguretat Rafael Vera, els quals va qualificar de “terroristes”. A aquests, va afegir el nom del general Alfonso Armada, condemnat per la seua implicació en el cop d’Estat del 23-F. Al seu torn, el candidat de Més País, Íñigo Errejón, va assenyalar després de la declaració institucional del president del Govern en funcions que la sentència del procés no atansa el retrobament en el conflicte català i que l’Espanya en la qual ell creu “persuadeix més que castiga”.

tracking