SEGRE

Mig milió de persones omplen el centre de Barcelona

La columna de Tàrrega de la Marxa per la Llibertat ha entrat per la Diagonal

La columna de Sant Quirze a Barcelona.

VÍDEOS. Les 'Marxes per la llibertat' arriben a BarcelonaAssemblea Nacional Catalana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La manifestació celebrada a Barcelona de les 'Marxes per la Llibertat’ convocades per Òmnium i ANC i la dels sindicats Intersindical-CSC i la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) que han convocat la vaga general d’aquest divendres a Catalunya han congregat a unes 525.000 persones, segons dades de la Guàrdia Urbana, que suposa 75.000 manifestants menys dels que van sortir al carrer en l’última Diada, el passat 11 de setembre.

Les 'Marxes per la Llibertat’ d’Òmnium i ANC han confluït als Jardins de Gràcia de Barcelona després de recórrer cada una de les cinc columnes uns 100 quilòmetres a peu des de de Girona, Tarragona, Tàrrega, Vic, Berga (Barcelona), i han inundat la tarda d’aquest divendres el centre de la capital catalana amb centenars de milers de persones.

No obstant això, malgrat les virulentes protestes per la sentència del Tribunal Suprem que condemna als principals líders del 'procés' a penes d’entre 9 i 13 anys de presó, la xifra de congregats és inferior a la registrada en altres manifestacions convocades pel món independentistes en els últims anys.

Així, sempre segons xifres facilitades per la Guàrdia Urbana, aquest divendres han sortit al carrer unes 525.000 persones, molt lluny de la Diada de 2014, abans del desafiament independentistes de l’1-0 de 2017, que va ser secundada per 1.800.000 persones.

'LES MARXES PER LA LLIBERTAT’

A les 17 hores, la zona de Passeig de Gràcia de Barcelona era completament plena a l’hora d’inici de la protesta convocada dins de la jornada de vaga general promoguda per l’Intersindical-CSC i Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC).

Amb un ambient festiu, familiar i amb música reivindicativa, milers de persones arribades de diverses poblacions catalanes dins de cinc columnes de les 'Marxes per la República' promogudes per l’ANC i Òmnium han clamat per la independència de Catalunya.

La manifestació té el lema 'Pels drets i llibertats, vaga general’, cinc dies després de conèixer-se la sentència del judici de l’1-O.

Els assistents han entonat càntics tradicionals de l’independentisme, i han corejat lemes com 'Visca Catalunya, lliure! o 'Llibertat, presos polítics’.

tracking