SEGRE

PANORAMA

Els dos ferits més greus tenen lesions cranials

Uns altres quatre han patit pèrdua de visió ocular || Gairebé la meitat del total de 600 lesionats fins al moment són agents

Imatge d’uns dels enfrontaments a Barcelona.

Imatge d’uns dels enfrontaments a Barcelona.EFE/JESÚS DIGES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les protestes iniciades dilluns passat per la condemna a la cúpula del procés han provocat una setmana de caos a Barcelona amb disturbis que han deixat a Catalunya uns 600 ferits, entre ells dos de molt greus amb ferides cranials, i quatre manifestants que han perdut un ull.

Del total de ferits, tretze encara seguien ahir hospitalitzades, un en estat molt greu, un agent de la Policia Nacional, ingressat a l’Hospital Sant Pau, a qui els manifestants a la Via Laietana de Barcelona van llançar divendres passat un objecte contundent al cap que va perforar el seu casc de protecció. Una altra ferida greu és una jove ingressada a l’hospital Vall d’Hebron, amb traumatisme cranioencefàlic.

Un cotxe atropella dos persones en el tall de la carretera C-60, a Argentona, i fuig

El mateix president de la Generalitat, Quim Torra, va desitjar ahir la “ràpida recuperació” per a aquests dos ferits. A més, almenys quatre manifestants han perdut un ull per lesions oculars compatibles amb l’impacte de pilotes de goma –que dispara la Policia– o projectils de foam –que utilitzen els Mossos d’Esquadra–, segons fonts sanitàries.

Entre els ferits figuren en total 288 agents dels diferents cossos policials: 153 mossos d’esquadra, 134 efectius de la Policia Nacional i un de la Guàrdia Urbana.

Així mateix, una jove de Girona estava ahir hospitalitzada amb pronòstic reservat després de rebre l’impacte d’una bengala pel que sembla llançada per ultradretans. D’altra banda, un cotxe va atropellar dos persones que tallaven la C-60 a l’altura d’Argentona en una de les protestes. Segons un vídeo penjat a Twitter, el vehicle circulava pel voral per saltar-se el tall i va envestir primer una persona i, uns metres més endavant, una segona i va fugir.

Fins ahir les forces de seguretat han practicat en total 194 detencions –154 els Mossos d’Esquadra, 32 la Policia Nacional i 8 la Guàrdia Urbana de Barcelona– en els disturbis d’aquesta setmana a Catalunya, segons el ministre d’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska. Així mateix, el 13% dels detinguts són estrangers i un 16%, menors d’edat.

tracking