SEGRE

Sánchez lloa la Policia i crida a la moderació per assegurar la convivència

El president del Govern espanyol en funcions visita la Prefectura Superior de Policia de Catalunya, a la Via Laietana de Barcelona

El president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, acompanyat pel ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska (d) i la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera (e), a la seua sortida de la Prefectura Superior de Policia de Barcelona.

El president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, acompanyat pel ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska (d) i la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera (e), a la seua sortida de la Prefectura Superior de Policia de Barcelona.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha elogiat aquest dilluns la Policia Nacional com a "exemple de professionalitat i de vocació de servei públic", i ha fet una crida a "garantir la moderació que representen" els cossos policials per "assegurar la convivència".

Així ho ha dit en el seu discurs davant dels comandaments policials a la Prefectura Superior de Policia de Catalunya, a la Via Laietana de Barcelona, acompanyat del ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i de la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera.

Després dels disturbis d’aquesta passada setmana als carrers de Barcelona i altres ciutats catalanes, en les mobilitzacions dels CDR en protesta per la sentència del 'procés', Sánchez ha sortit en defensa de la tasca policial. "No esteu sols, hi ha moltíssima gent darrere el vostre", ha destacat Sánchez, que ha tingut "paraules d’agraïment, de reconeixement, de solidaritat, de suport i sobretot d’ànim" per als agents.

Segons el president en funcions, resulta "evident que els radicals i els violents han decidit que Barcelona sigui el teatre d’operacions", per "traslladar fora i al conjunt de la societat espanyola la seua contestació" i convertir-la en "un fet molt més extraordinari del que realment és, que sense cap dubte ho és."

"En aquests moments és molt important garantir la moderació que representen les forces i cossos de seguretat, per assegurar aquesta convivència que ara mateix està posada en qüestió", ha assenyalat. Sánchez ha advertit que "la crisi no ha acabat", per la qual cosa "hem de persistir", i ha afegit: "Ells probablement vulguin persistir, cronificar aquesta crisi. Nosaltres som molt més persistents".

Després de la seua visita a la seu de la Prefectura, Sánchez ha sortit de l’edifici, on ha escoltat algunes esbroncades i crits de "Llibertat presos polítics", abans de dirigir-se als hospitals on es troben els agents ferits en els aldarulls ocorreguts en els últims dies als carrers de Barcelona. El primer que ha visitat ha estat el Hospital Sagrat Cor de Barcelona.

tracking