SEGRE

PANORAMA

Torra truca de nou a Sánchez i a la Moncloa diuen que “està reunit”

L’Executiu insisteix a exigir al president que rebutgi la violència “sense mitges tintes”

Puigdemont va saludar els participants en la marxa independentista de Brussel·les a Waterloo.

Puigdemont va saludar els participants en la marxa independentista de Brussel·les a Waterloo.EFE/ JULIEN WARNAND

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, va tornar ahir a telefonar al president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, però a Moncloa li van dir que el mandatari espanyol estava “reunit” i no podia atendre la seua trucada. Va ser un nou intent fallit d’establir una conversa sobre el malestar a Catalunya després de la sentència del Suprem i els disturbis en protesta per aquesta resolució, després d’una carta en la qual Torra va advertir Sánchez que seria una “irresponsabilitat” negar-se a dialogar. L’Executiu espanyol, per la seua part, rebutja fer-ho al considerar que el president no ha estat prou contundent en la condemna a la violència. Reclamen que la rebutgi “sense mitges tintes”. Sánchez va preferir abordar la situació a Catalunya en el marc de la comissió de seguiment que es va celebrar al Palau de la Moncloa, en què va participar també el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska. D’altra banda, el líder dels socialistes catalans, Miquel Iceta, va enviar una carta a Torra instant-lo a condemnar les actuacions violentes tants cops com faci falta, fins que cessin els disturbis a Catalunya. També el va instar a expressar suport a Mossos, Policia Nacional i Guàrdia Civil per la feina d’aquests dies. El president, per la seua part, va respondre amb una altra missiva en què demanava a Iceta que intercedeixi perquè Sánchez “deixi d’amagar-se darrere de vostè i s’avingui a dialogar i a negociar”.

Des de Bèlgica, l’expresident Carles Puigdemont va qualificar de “ridícul” el rebuig del president del Govern central en funcions a reunir-se amb Torra. Puigdemont va rebre a Waterloo els participants d’una marxa independentista que va recórrer els 17 quilòmetres que hi ha des de Brussel·les fins a Waterloo.

També va advertir als que estan “al mig de tot” que “no valen les equidistàncies”, ja que “o es defensen els drets humans amb totes les conseqüències, o no”.

Borràs culpa ERC per no haver-hi una resposta unitària a la sentència

La candidata de JxCat al Congrés dels diputats, Laura Borràs, va fer ahir una crítica velada a ERC al suggerir que, si no hi ha hagut una resposta institucional i unitària a la sentència del Tribunal Suprem en el cas del procés, és perquè “alguns no la volien”. “Aquesta és la veritat i no és just que qui boicoteja una resposta a la sentència s’aprofiti de la falta d’unitat”, va sentenciar Borràs.

tracking