SEGRE

Sánchez: "Si Torra vol parlar, que ho faci primer amb els catalans"

El president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, en un acte aquest dimarts a Huelva.

Sánchez: "Si Torra vol parlar, que ho faci primer amb els catalans"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha dit aquest dimarts al president de la Generalitat, Quim Torra, que "si vol parlar, que ho faci primer amb els catalans, sobretot amb els que no pensen com ell" i que "si ha de fer trucades, que ho faci a la convivència". En un acte electoral a Huelva, Sánchez ha respost així a les crides al diàleg formulades per Torra, qui ha deplorat que el cap de l’Executiu espanyol no hagi respost a cap de les seues quatre trucades, l’última aquest mateix dimarts.

"En aquest cas l’ordre dels factors sí que altera el producte. Primer llei i després diàleg, primer Estatut de Catalunya i després diàleg," ha apuntat Sánchez, que ha insistit que el president de la Generalitat ha de fer "crides a la convivència, al rebuig de la violència i a la solidaritat amb els Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat".

Ha deixat clar a aquells que aquests dies parlen d’"enfrontaments entre la Policia i els violents a Catalunya", que "els enfrontaments són entre els violents i la societat catalana i espanyola i els que s’han posat al mig per defensar a aquestes últimes són les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat", ha remarcat per a, posteriorment, demanar un aplaudiment als agents ferits en els aldarulls i als seus familiars.

Ha recordat que el que està succeint als carrers de Barcelona està relacionat amb una sentència del Tribunal Suprem sobre fets ocorreguts quan el PP governava, i ha demanat aquest partit "una mica de coresponsabilitat, que sigui igual de lleial amb l’Estat espanyol que el PSOE ho va ser el 2017."

Considera que el que està desitjant l’independentisme a Catalunya és que "torni a governar la dreta a Espanya, si durant set anys amb el Govern de (Mariano) Rajoy el nombre d’independentistes es va multiplicar per tres, us imagineu amb un de (Pablo) Casado, (Santiago) Abascal i (Albert) Rivera", ha preguntat als presents al teatre.

Sánchez ha recordat que s’ha reunit amb els líders d’Unidas Podemos, PP i Cs -Pablo Iglesias, Pablo Casado i Albert Rivera- i "em van assegurar que serien lleials i la lleialtat els va durar el que van tardar a sortir de Moncloa". "A Catalunya estem fent el que hem de fer i ho estem fent sols, però quina fortuna té Espanya que ho estiguem fent nosaltres, perquè aquesta crisi amb Casado com a president, amb Abascal com a ministre de l’Interior i amb Rivera com ministre de Justícia, (Carles) Puigdemont i Torra fan l’onada", ha indicat.

Sánchez ha reivindicat el que, en aquests moments, "representa el PSOE per a conjunt del país, la temperança; que suposa ser ferm i proporcional en la resposta, sempre anem ser a favor del diàleg però dins de la llei".

tracking