SEGRE

PANORAMA

Torra: “Per quart cop consecutiu, Sánchez no m'agafa el telèfon”

El president insisteix al Govern central a demanar una reunió “sense condicions” per plantejar l’autodeterminació || Insta Buch a investigar l’actuació dels Mossos

El president de la Generalitat Quim Torra durant el Consell Executiu, ahir.

El president de la Generalitat Quim Torra durant el Consell Executiu, ahir.TORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, va insistir ahir novament a demanar al president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, una reunió i exigir-li apostar per la via del diàleg “sense condicions” en què el Govern català tornaria a plantejar l’autodeterminació com a proposta de sortida al conflicte. Ho va dir a la roda de premsa després del Consell Executiu, en la qual va explicar que els membres de la Generalitat van segellar un acord amb diversos punts entre els quals hi havia la condemna dels disturbis en les protestes de resposta a la sentència de la setmana passada, una de les exigències de Sánchez per obrir-se a dialogar amb Quim Torra.

“Avui, per quart dia consecutiu, he tornat a trucar al president Sánchez i ha tornat a no contestar-me. Vull destacar que la irresponsabilitat no només és creixent, sinó que també internacionalment ningú pot arribar a entendre que encara en aquests moments el president Sánchez no hagi contestat al president de Catalunya. Els problemes polítics només es poden resoldre amb democràcia i diàleg”, va dir, i va assegurar que seguirà fent aquestes trucades al president del govern. Així mateix, també va asseverar que la manca de resposta de Sánchez a les crides a reunir-se té repercussió internacional i “el que ha quedat malament és Sánchez per no agafar el telèfon, perquè no assumeix la seua responsabilitat, per amagar-se, per deixadesa en les seues responsabilitats” i perquè segons Torra mai han ofert una resposta real al conflicte polític català. D’altra banda, Quim Torra també va exigir obrir una investigació interna als Mossos d’Esquadra per “depurar responsabilitats” si hi va haver mala praxi durant els disturbis de la setmana passada, i per la seua banda, el conseller Miquel Buch va demanar confiança en el cos, que ha estat “a l’altura”. El president va instar Buch a obrir “immediatament” una investigació interna i a impulsar els “expedients” que siguin necessaris als agents que no hagin respectat els protocols de proporcionalitat, congruència i oportunitat durant els disturbis per les protestes a la condemna a la cúpula del procés.

tracking