SEGRE

REGNE UNIT POLÍTICA

Johnson preveu desbloquejar el Brexit amb un avanç electoral

Govern i oposició no aconsegueixen concretar un calendari per aprovar la llei de divorci || El president de l’Eurocambra demana que s’accepti la petició de pròrroga

Boris Johnsos durant una intervenció al Parlament.

Boris Johnsos durant una intervenció al Parlament.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer ministre britànic, el conservador Boris Johnson, es debat entre intentar aprovar l’acord del Brexit mirant de convocar unes eleccions anticipades. El premier va aconseguir dimarts el suport preliminar del Parlament a l’acord de divorci pactat amb Brussel·les, però els diputats es van negar a acceptar el procediment d’urgència pel qual volia tramitar la llei del Brexit en només tres dies.

Aquesta frenada significa que difícilment podrà complir el compromís de trencar amb la UE el pròxim 31 d’octubre, una cosa que ha defensat des que va arribar a Downing Street. Johnson i el principal líder opositor, el laborista Jeremy Corbyn, es van reunir ahir sense aconseguir concretar un calendari per aprovar la llei que permetrà al país sortir de la Unió Europea. Davant d’aquest escenari, Johnson va insistir que el procés d’abandonar el bloc comunitari podria desbloquejar-se amb unes eleccions, en les quals, segons les enquestes, partiria com a favorit. El mandatari, tanmateix, no pot convocar eleccions abans que acabi la legislatura, el 2022, sense l’aprovació de dos terços de la Cambra dels Comuns i l’oposició s’ha negat a acceptar les seues peticions fins que no es descarti un Brexit sense acord.

Per la seua banda, des de Brussel·les, el president del Consell europeu, Donald Tusk, va assegurar que recomanarà als Vint-i-set que acceptin la petició del Regne Unit per prorrogar la data del Brexit fins al 31 de gener. Aquesta proposta va rebre el suport del primer ministre d’Irlanda, Leo Varadkar, després de mantenir una conversa telefònica amb Tusk.

En total, més de mig miler d’empreses han utilitzat aquest servei i la majoria de les consultes van ser per informar-se sobre la regulació, llicències i fiscalitat, com per exemple l’aplicació de l’IVA, però també sobre les duanes i els aranzels. A més, segons Chacón, també s’ha notat la inquietud sobre logística, transport, inversió directa o mobilitat dels treballadors. Les empreses que més han utilitzat la finestra d’ACCIÓ han estat les de béns de consum, químiques i plàstics i les de TIC i transformació digital.

tracking