SEGRE

REGNE UNIT TRAGÈDIA

Troben trenta-nou immigrants morts a l'interior d'un camió a Anglaterra

El conductor, un nord-irlandès de 25 anys, va ser detingut per presumpta implicació en les morts || Investiguen si es dedicava al transport il·legal de migrants

Les autoritats britàniques treballant al polígon on el camió es va aturar.

Les autoritats britàniques treballant al polígon on el camió es va aturar.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les forces de seguretat britàniques van trobar ahir el cos sense vida de 39 immigrants, entre ells un adolescent, a l’interior d’un camió frigorífic possiblement procedent de Bulgària en un polígon del comtat d’Essex, a Anglaterra, i van detenir el conductor del vehicle, un jove nord-irlandès de 25 anys, per la seua suposada responsabilitat en les morts. A l’interior del remolc també hi van trobar nou persones amb vida, que van ser ateses pels serveis mèdics. Les primeres hipòtesis apunten que es tracta d’un cas de tràfic de persones.

Els serveis d’emergències van respondre a un avís de matinada i a l’obrir el camió van trobar els cossos. Els investigadors van apuntar inicialment que el vehicle podria haver entrat al país a través de Gal·les, però més tard van determinar que el tràiler va arribar al port anglès de Purfleet des de Zeebrugge (Bèlgica). Segons aquesta investigació, el camió podria tenir registrat el contenidor a Irlanda, a prop d’on és el conductor detingut. Per la seua part, el ministeri d’Exteriors búlgar va explicar a través d’un comunicat que el camió es va registrar a la ciutat de Varna a nom d’una empresa propietat d’una ciutadana irlandesa.

Les autoritats apunten que el camió podria procedir de Bulgària i intenten aclarir la ruta

Les autoritats britàniques es van centrar ahir a identificar les víctimes. “Estem en procés d’identificar les víctimes, però creiem que serà un procés llarg”, va explicar el cap de la policia d’Essex, Andrew Mariner.

Entre les prioritats de les autoritats també es troba la d’identificar les possibles “bandes de crim organitzat que hagin pogut veure’s implicades” en l’assumpte i esbrinar quina va ser la ruta escollida per fer la travessia, ja que el govern de Bulgària va assegurar que només els consta el registre del camió. Per la seua part, el primer ministre irlandès, Leo Varadkar, va lamentar la “tragèdia humana” i va afirmar que les autoritats del país “investiguen si el camió va passar en algun moment per Irlanda”.

El primer ministre britànic, Boris Johnson, va afirmar durant una compareixença al Parlament britànic que se sentia “consternat” pel succés i va afegir que “està en contacte tant amb el ministeri de l’Interior com amb la policia d’Essex” per esbrinar “què ha pogut passar exactament”.

En aquest sentit, ha traslladat condolences als familiars i gent propera a les víctimes mortals. El premier també va advocar per perseguir tots els que trafiquen amb éssers humans, en al·lusió al possible vessant migratori de la tragèdia, ahir no confirmat per les autoritats.

Un nen mort i sis ferits al xocar una pastera

Un nen de tres anys va morir i sis persones més van resultar ferides com a conseqüència de la col·lisió ahir a la matinada entre una embarcació de la guàrdia costanera grega amb un bot en el qual viatjaven 34 migrants als voltants de l’illa de Kos, al mar Egeu. L’illa és un destí per als migrants i un dels cinc principals punts d’entrada des de Turquia cap a Grècia.

tracking