SEGRE

ANC i Òmnium conviden a la manifestació de Barcelona a sectors "més enllà de l'independentisme"

La protesta començarà a les 17.00 hores al carrer Marina i avançarà en direcció al mar

La presentació de la manifestació d'aquest dissabte a Barcelona.

ANC i Òmnium conviden a la manifestació de Barcelona a sectors 'més enllà de l''independentisme'EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural han apel·lat aquest divendres a tota la ciutadania de Catalunya, inclosos sectors "més enllà de la sobirania", a afegir-se a la manifestació convocada per a aquest dissabte a Barcelona per protestar contra la sentència del procés. Una manifestació amb vocació "inclusiva" i no només dirigida a "sobiranistes i independentistes", que recorrerà dissabte a la tarda el carrer Marina de Barcelona, sota el lema de "Llibertat", per reivindicar els drets i llibertats de la ciutadania.

La protesta, que els organitzadors preveuen que sigui multitudinària, començarà a les 17.00 hores al carrer Marina i avançarà en direcció al mar, han anunciat aquest divendres el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri; i la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie.

Mauri, en declaracions als periodistes, ha cridat a la mobilització les persones que sentin que la sentència del procés és "injusta" i les que creguin que la "repressió" no és la via.

El vicepresident d’Òmnium ha demanat a la ciutadania que surti al carrer "de forma pacífica" per demostrar un rebuig unànime d’aquesta sentència. Ha advertit que estan en risc els drets i les llibertats de la ciutadania de Catalunya per la qual cosa, ha recalcat, el lema "Llibertat" uneix moltíssimes persones, entitats i partits. Mauri ha apel·lat "tots" els ciutadans, "més enllà dels sobiranistes i independentistes", ja que la manifestació té "la màxima voluntat inclusiva i oberta", ha insistit. Segons la seua opinió, una "immensa" part de la ciutadania es pot sentir interpel·lada després d’haver-se publicat la sentència.

Elisenda Paluzie ha assenyalat que en la manifestació estan convocats tots els que comparteixen el lema "Llibertat", terme "que l’engloba tot".

La presidenta de l’ANC ha exigit la llibertat de "els presos polítics i dels detinguts dels últims dies" en les manifestacions que han tingut lloc a Catalunya des que el 14 d’octubre es va conèixer el contingut de la sentència del procés. Ha valorat que, fins el moment, la societat catalana hagi respost "massivament amb indignació" a la sentència, però també "amb dignitat i fermesa". "Hi ha hagut mobilitzacions transversals de tot tipus i totes han sorprès perquè s’han desbordat", ha manifestat Paluzie. No obstant això, espera que dissabte "tothom vagi de manera massiva" a la manifestació, a la qual no saben si assistirà l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Tanmateix, el vicepresident d’Òmnium ha asseverat que li agradaria que Colau acudís a la manifestació, ja que, ha dit, és "l’alcaldessa de la capital del país". "Tots seran benvinguts", ha afegit Mauri, que ha informat que no hi ha convocants, sinó entitats que s’han adherit i que s’engloben en la Federació d’ONG Lafede.cat.

tracking