SEGRE

GOTA FREDA DANYS

Més de 200 persones busquen els quatre desapareguts pel temporal a Tarragona

Efectius de diferents cossos i voluntaris van pentinar el curs del Francolí des de l’Espluga fins a les platges de Tarragona || També van realitzar tasques de neteja i recuperació de les zones afectades

Un dels efectius que treballen en la recerca dels quatre desapareguts dóna indicacions a un grup de voluntaris.

Un dels efectius que treballen en la recerca dels quatre desapareguts dóna indicacions a un grup de voluntaris.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El dispositiu de recerca de les quatre persones desaparegudes pel temporal que va afectar a començaments de setmana Catalunya es va reprendre ahir per quart dia amb la participació de més de dos-centes persones. El dispositiu va situar el radi d’inspecció des de l’origen del desbordament del riu Francolí fins a la desembocadura del Gaià. L’espai de recerca es va dividir en dos seccions, un entre l’Espluga del Francolí i Valls, i un altre entre Valls i Tarragona, i es va arribar fins a la zona de platges i el port, on dijous a la tarda es va trobar el cos d’un dels desapareguts. En la comitiva van participar, a més d’un centenar de voluntaris, efectius de Bombers, emergències mèdiques, mossos, Creu Roja, agents rurals, policies locals, empleats del Port de Tarragona i Protecció Civil, grup en el qual van participar vuit voluntaris de Lleida després de rebre l’autorització de la Paeria, que també va aprovar que a la recerca d’avui hi participin deu més.

Segons va assenyalar el cap de guàrdia dels Bombers, Guillem Guinjoan, a la zona de recerca hi ha grans acumulacions de matèria que el riu va anar arrossegant i que dificulten el pentinat de la zona, per la qual cosa també utilitzen unitats canines. A més a més, va explicar que el fet que un dels cossos es trobés al port dificulta l’operatiu, ja que amplia les possibles zones en les quals es podrien localitzar als altres quatre desapareguts.

Els equips busquen un home que viatjava en un vehicle per la localitat tarragonina de l’Espluga de Francolí amb un veí de Prades de setanta-tres anys, el cadàver del qual es va trobar dijous. També es busca un camioner d’origen belga desaparegut a la mateixa localitat i una dona de seixanta-nou anys i el seu fill, de quaranta-dos, la casa mòbil dels quals va ser arrasada per les pluges a l’àrea de Vilaverd, a Tarragona, i de qui durant la jornada de recerca d’ahir es van localitzar diverses peces de roba.

A més de la recerca dels desapareguts, els voluntaris contribueixen a la neteja del curs del riu on l’aigua va fer que s’acumulessin tones de residus i en la recuperació de les zones afectades.

Intenten localitzar dos desapareguts a Mallorca Els sistemes d’emergències van seguir ahir la recerca de dos joves que van desaparèixer dimecres a la zona de la platja de Cala Maragda a Santanyí (Mallorca) que també es va veure afectada pel temporal. L’avís el va donar una dona que va veure com els arrossegava una onada quan estava en un mirador. Segons la Guàrdia Civil, els desapareguts podrien ser dos turistes d’origen hongarès. Tot i que no existeix cap denúncia per desaparició, les autoritats donen total credibilitat a la testimoni que va alertar dels fets. A la zona treballen efectius de la Guàrdia Civil, inclosos especialistes del grup d’activitats subaquàtiques.

Un dels efectius que treballen en la recerca dels quatre desapareguts dóna indicacions a un grup de voluntaris.

Un dels efectius que treballen en la recerca dels quatre desapareguts dóna indicacions a un grup de voluntaris.ACN

tracking