SEGRE

ELECCIONS LLATINOAMÈRICA

L'Argentina vota entre tornar al peronisme o l'aval Macri

Trenta-nou milions de votants cridats ahir a les urnes

Alberto Fernández, candidat del peronista Frente de Todos.

Alberto Fernández, candidat del peronista Frente de Todos.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els col·legis electorals de l’Argentina van obrir ahir les portes perquè gairebé trenta-nou milions de votants decideixin entre la renovació del mandat de l’actual president, Mauricio Macri, o la proclamació d’Alberto Fernández, secundat per Cristina Fernández de Kirchner com a aspirant a la vicepresidència. Per poder assumir el Govern a partir del 10 de desembre, la fórmula presidencial que s’imposi haurà d’obtenir el 45 per cent dels vots vàlids o el 40 per cent, amb una diferència superior al 10 per cent amb el segon. En cas de no complir-se aquest requisit, es realitzarà una segona volta electoral el 24 de novembre entre els dos més votats.

“Treballarem tots junts per un país millor, s’ha acabat el nosaltres i ells”, va assenyalar l’advocat peronista Alberto Fernández, favorit per liderar el país sud-americà durant els pròxims quatre anys, després d’exercir el seu dret al vot a la Universidad Católica de la capital argentina. Per la seua banda, Macri, després d’emetre el seu vot en un col·legi del barri de la capital de Palermo, va assenyalar que “aquests dies un sempre està ansiós. Espero que continuem en pau. L’Argentina té un gran futur davant”.

El candidat de la coalició oficialista Junts pel Canvi va afirmar que en aquests comicis es juguen “visions de futur” per al país.

tracking