SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Exculpen La Manada de Manresa de violació perquè la víctima estava inconscient

L’Audiència considera que no hi va haver violència ni intimidació i condemna només per abús sexual || Absol un dels sis acusats que van agredir en grup una nena de catorze anys l’any 2016

Imatge d’arxiu d’alguns dels acusats de La Manada de Manresa entrant al jutjat.

Imatge d’arxiu d’alguns dels acusats de La Manada de Manresa entrant al jutjat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a entre 10 i 12 anys de presó per abusos sexuals i no per violació cinc dels sis acusats de l’agressió grupal d’una nena de 14 anys a Manresa l’any 2016. Un dels joves jutjats pels mateixos fets i un altre acusat d’un delicte d’omissió de socors han estat absolts.

La Fiscalia havia decidit a l’últim moment elevar d’abús a agressió sexual l’acusació contra els processats, en línia amb la petició de l’acusació particular, però l’Audiència ha descartat aquest delicte argumentant que els actes es van produir sense exercir violència ni intimidació perquè la víctima estava inconscient, a conseqüència d’haver consumit alcohol i haixix, i no “era capaç de saber què feia i què no i, conseqüentment, no es pot determinar si va acceptar o es va oposar a les relacions sexuals” amb els acusats. Aquest cas és el que preveu l’article 181.2 del Codi Penal, que considera abús sexual el que s’executa sobre persones que es troben privades de sentit o es cometin anul·lant la voluntat de les víctimes utilitzant alguna substància. La noia va assegurar durant el judici haver begut i fumat marihuana, però va assenyalar que algú li va posar alguna altra substància a la beguda, un fet que no es va poder confirmar.

Un setè jove que estava processat per omissió de socors va ser absolt per l’Audiència

L’advocat de la víctima recorrerà la sentència al considerar-la “insuficient” al no ser per violació

Dos dels acusats han estat condemnats a 12 anys de presó per un delicte continuat d’abusos sexuals sobre una menor de 16 anys, llibertat vigilada durant 10 anys i la prohibició d’atansar-se a la víctima durant 22 anys.

Tres més han estat penats amb 10 anys de presó pel mateix delicte, 10 anys de llibertat vigilada i la prohibició de comunicar-se amb la noia durant 20 anys.

A més, els cinc hauran d’indemnitzar la jove amb 12.000 euros perquè l’Audiència considera que “s’ha atacat la indemnitat sexual de la víctima, va ser extremament intens i especialment denigrant”. Un altre dels acusats va quedar absolt del delicte.

Els sis, per tant, han quedat absolts d’un delicte d’agressió sexual, que és el que demanaven tant la Fiscalia com l’acusació particular, així com del d’amenaces perquè no hi ha testimonis que puguin confirmar-les.

El relat d’una amiga de la víctima dels fets va ser clau per a la sentència. A més es va trobar semen d’un dels acusats als pantalons de la víctima.

Els fets van ocórrer durant una festa de Halloween celebrada el dia 26 d’octubre de l’any 2016 en un fàbrica abandonada de la capital del Bages, situada en una zona aïllada a prop de la zona universitària. El principal acusat, que coneixia la víctima, se l’hauria emportat a un lloc apartat per violar-la, per poc després animar els altres condemnats a seguir els seus passos i abusar de la jove de 14 anys per torns. La defensa de la víctima va assegurar que la sentència és “insuficient” i va anunciar que la recorrerà esperant que es reconegui que els condemnats van cometre un delicte d’agressió i no d’abusos.

Per la seua part, l’advocat d’un dels condemnats a dotze anys de presó va anunciar que no estan d’acord amb la pena imposada per l’Audiència i també la recorreran, al defensar que el seu client no va participar en un delicte d’abús sexual continuat i que el “relat de la víctima de l’amiga no té el pes suficient com per poder dictar aquesta condemna”.

Imatge d’arxiu d’alguns dels acusats de La Manada de Manresa entrant al jutjat.

Imatge d’arxiu d’alguns dels acusats de La Manada de Manresa entrant al jutjat.EFE

tracking