SEGRE

PANORAMA

Torra s'autoinculpa i defensa la desobediència “si és necessari”

Assegura que ni les “amenaces ni els menyspreus” aturaran la gent || Un total de 91 lleidatans han presentat ja la seua imputació per l’1-O als jutjats

Quim Torra, amb Míriam Nogueras, Laura Borràs, Damià Calvet i Francesc de Dalmases.

Quim Torra, amb Míriam Nogueras, Laura Borràs, Damià Calvet i Francesc de Dalmases.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, es va unir ahir a la iniciativa d’autoinculpació per l’1-O impulsada per Òmnium Cultural presentant el seu escrit d’inculpació a la Ciutat de Justícia de Barcelona i va animar la resta de la ciutadania a fer el mateix. Torra ho va fer acompanyat de la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, el conseller de Territori, Damià Calvet, la diputada al Congrés Míriam Nogueras i el diputat Francesc de Dalmases. Després de sortir del jutjat, el president va afirmar que “ni les amenaces” ni els “menyspreus” podran aturar una població “conscient del moment històric que està vivint” i d’exercir “ els drets negats, com el de protesta, concentració o desobediència, si és necessari”.

També va assegurar que desconeix el que la justícia espanyola podria fer amb el seu escrit d’autoinculpació, però va assenyalar que “no té por” a les conseqüències que aquest acte pugui comportar-li. Torra va afirmar que s’ha unit a aquesta iniciativa com “ho han fet i faran milers de ciutadans que se solidaritzen amb els presos per l’1-O” perquè estan condemnats per fer “el que molts catalans els demanaven, que tiressin endavant un referèndum d’autodeterminació”, i va matisar que “exercir els nostres drets no és cap delicte i ho tornarem a fer. Tornarem a exercir cada dret negat”.

Laura Borràs critica que Sánchez no parli amb Torra i diu que és un “menyspreu envers el Govern”

Per la seua part, Borràs, que també es va autoinculpar, va carregar contra Pedro Sánchez, al qual va retreure que no parlar amb Torra “és menysprear el Govern” i “desatendre les seues obligacions”.

En un altre ordre de coses, els jutjats de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i les seues províncies han rebut un total de 574 autoinculpacions per l’1-O des de dilluns, segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Concretament a Lleida es van registrar fins ahir un total de 91 escrits d’autoinculpació. Segons Òmnium, gairebé 10.000 persones s’han descarregat el formulari per realitzar la inculpació que ofereix l’entitat.

tracking